Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werciakiercia

wypis ze szpitala a skierowanie do lekarza ...

Polecane posty

Gość werciakiercia

Mialam wycinane migdalki. Dzisiaj dostalam wypis. Na wypisie pisze - Kontrola lekarska w Poradni laryngologicznej. Zapytalam sie lekarki, czy moge pojawic sie u nich na oddziale, powiedziala, ze mam sie zapisac do poradni w szpitalu lub isc do lekarza kierujacego na zabieg. Kontrole powinnam miec w przyszlym tygodniu. Tyle, ze w szpitalu terminy sa kilkumiesieczne i nie wazne ze bylo sie operowanym u nich. Moja lekarka przyjmuje natomiast z terminami ok. wlasnie 1-2 tygodniowymi, wiec moge do niej isc, w sumie można by bylo powiedziec ze to kontynuacja leczenia. Mam tylko pytanie, czy wypis ze szpitala, jest rownoznaczny ze SKIEROWANIEM DO LEKARZA? Czy musze niestety pedzic do lekarza pierwszego kontatktu po skierowsanie do laryngologa ?

Gość Andzia z parku
Dopytaj się w rejestracji, ale z tego, co pamiętam, to wypis nie jest skierowaniem. To musi wystawić Ci lekarz rodzinny.

Gość jkanf
Na 99% będziesz musiała pójść po skierowanie... A potem zdziwienie skąd kolejki do lekarzy ;-)

Gość werciakiercia
no zadzwonie jutro. a moje pytanie wynika z tego, poniewaz kiedys jak bylam po zabiegu chirurgicznym to na podstawie WYPISU z obcego szpitala chirurg w mojej przychodni usunal mi szwy na podstawie wypisu.

Gość podbijam . . . . .
......

Gość to moze byc tez tak
ze kontrola w poradni nie jest wymagana juz, nie ma takiej potrzeby. Dlatego po skierowanie masz isc do rodzinnego. Chyba sa takie procedury...

Gość to moze byc tez tak
aaaa! Ze juz? Za tydzien? ...czyli wymuszaja wizyte prywatna... System sie broni przed "utrata" kasy na Ciebie. Cholerny NFZ...

Gość to moze byc tez tak
a masz na wypisie konkretna date tej kontroli? Jesli tak, oznacza to, ze przyjma Cie w poradni przyszpitalnej, ale musisz miec ze soba skierowanie od lekarza rodzinnego. Jesli nie, a jest jakis ogolny zwrot typu "zalecana kontrola w takim a takim terminie", niestety musisz sama to dalej zalatwiac.. Czyli - szukac lekarza, pezychodni, ktory Cie przyjmie, zarejestrowac sie itp. Albo...prywatnie...od razu...

Gość wercccxcia
...