Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak to jest?

Jak to jest karmić piersią dziecko, które ma zęby?

Polecane posty

Gość Jak to jest?

J.w. Czy dziecko nie gryzie piersi? Moja córka jeszcze nie ma zębów a czasem jak scisnie dziaslami to boli, dlatego boję się co to będzie jak pojawia się zęby. Wypowiedzcie się mamy.

Gość mia mamma
Też się tego boję. Mój syn gryzie mnie dziąsełkami i narazie to nie jest wielki problem, ale co będzie, jak wyjdą mu ząbki. Chciałabym karmić minimum 1 rok, ale boję się, że zęby mogą mi to unniemożliwić.

Gość Jak to jest?
Mia mamma ja też chciałam do roku karmić, ale właśnie tych zabków się obawiam.

Gość rgrgg
Nie bójcie się. Karmiłam syna ponad 2 lata, nigdy mnie nie ugryzł. Dzieci są mądre, szybko się zorientują, że mamę boli ugryzienie, one nas obserwują bardzo wnikliwie, jesteśmy całym ich swiatem i świetnie wyczuwają najmniejsze zmiany w naszym nastroju, więc z pewnością zaobserwują prostą prawidłowość, mama ugryziona, mama niezadowolona:).

Gość Mój mały był karmiony
jak miał zęby i ani razu nie zostałam pogryziona.Zresztą nawet nigdy nie ''pogryzł'' mnie dziąsłami. Natomiast moja kuzynka była gryziona notorycznie :) zależy od dziecka.

Gość jestem stomatologiem iiiiii
dla dobra zebow dziecka przestan karmic jak wyrosna, bedzie mialo prochnice

Gość gfadbgab
Ale to co, głodzisz dzieciaka, żeby nie dorósł wieku, kiedy będzie miał zęby i w ten sposób chcesz uchronić go przed próchnicą, czy karmisz go teraz tylko i wyłącznie pastą do zębów, co na jedno wychodzi:).

Gość jestem stomatologiem iiiiii
fizjologiczny odruch ssania u dzieci zanika okolo 1 roku zycia i dziecko powinno zaczac jesc pokarmy normalnie, chyba ze chcecie miec pociechy z wadami zgryzu, to kaman!!!!! dla mnie to kasiorka:)

Gość MamaMani
Moja gryzie przeokropnie:) w dodatku jeszcze się z tego cieszy bo jej się wydaje, że taki śmieszny żarcik mi zrobiła;) I dlatego w niedługim czasie kończymy z karmieniem piersią.

Gość jikgyhj
Idź przyczep się do tych matek dzieci butelkowych, często do 5 roku zycia, tam będziesz miał więcej pracy

Gość emuuula
Mój mały ma 11 m-cy zdarza się, ze jeszcze sporadycznie pociągnie cycunia i podgryzie mnie. Ostatnio zrobił to świadomie patrząc się na mnie. Wyraźnie powiedziałam, ze tak nie można, to puścił cycunia, spojrzał się na mnie i zrobił minkę do płaczu. Ale tak, podgryza. Ma dwie jedynki górne i dwie dolne, takze czasami zaboli.

Gość mjjgfigiktjklo
mój ugryzł mnie raz całkiem niedawno, krzyknęłam i chyba wystraszył się, bo nie próbuje już.

Gość mjjgfigiktjklo
ma 10 miesięcy

Gość moje dziecko ugryzlo mnie moze
z raz pzrez przypadek.nigdy wiecej specjalnie tego nie zrobilo bo wie,ze to boli.teraz ma 2 latka i dalej nie gryzie wiec nie ma sie co obawiac