Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowka31bla bla bla

dieta nielaczenia w ciazy

Polecane posty

Witam Was ciezaroweczki i byle ciezaroweczki:-) mam pytanie czy ktoras z was bedac w ciazy stosowala metode zdrowego odzywiania i nie laczenia bialek z weglami? Jestem w 21 tygodniu przybylo mi OK 5 6 kg nie chce sie bron boze odchudzac chce tylko zaczac sie zdrowo odzywiac zeby nie przytyc do porodu ponad 20:-)

Gość Lizka***
Tak, ja stosowałam tą metode żywnia w ciąży. To jest jak najbardziej dozwolone ponieważ jeszcz wszystko, dostarczasz organizmowi wszystko. Poprostu niełączych pewnych rzeczy. W ciąży przytyłam 13 kg. Obecnie jestem 3 msc po porodzie. Karmie piersią i dalej stosuje tą metode żywnienia. Mam 2 kg mniej niż przed ciążą. Z czego się cieszę bo mam pare kg nadbagażu. Mam 170 cm i zachodząc w ciąże ważyłam 65 kg. Teraz jest 63 :)

Gość ciezarowka31 bla bla bla
Ja mam 174 zachodzac mialam niecale 58; Teraz man niecale 64 ale wole zapobuegac niz pozniej plakac:-) w poprzedniej ciazy prytylam ponad 20 dwa msce PO nie bylo sladu ale to byl porod naturalny Tera Bede miala CC a wiem ze PO niej nie take szybko sie wraca do wagi dlatego dmuchac na zimne :-)

Gość Lizka***
A dlaczego będziesz miałą cc?? Według mnie ważne jest również (to juz po porodzie) aby ćwiczyć. Bo niektórzy się odchudzają a nie stosują żadnych ćwiczeń. I owszem szczupleją ale ciało już nie to, nie jędrne. Ja ćwicze z Chodakowską :) Chciałabym ważyć 58-60 kg. Bo taka wieszakowatość mi się nie podoba ;)

Gość moje dziecko ugryzlo mnie moze
ja jadlam normalnie i przytylam ksiazkowo 14,5 kg

Gość Lizka***
do koleżanki wyżej- no widzisz a ja sądze, ze gdydbym jadła normalnie to zapewne idąc do porodu miałabym na plusie około 20 kg. Ja jadłam wszystko! Dosłownie. Bo nie stosowałam wszystkich zaleceń tej diety. Jadłam słodycze, od czasu do czasu pozwoliłam sobie na fast fooda :) Z tym, ze ja zawsze piłam (w ciąży również) niegazowaną wode mineralną i świeżo wyciskane soki (sama w sokowirówce robiłam bez dodatku cukru). Napoje typu pepsi to tylko jak gdzies szlismy na impreze i były drinki czy cos (to oczywiscie przed ciążą).

Lizka*** pierwszy porod mail byc 1 marca 13 poszlam do szpitala NA wywolanie porodu wody odeszly PO paru h zielone juz byly bole z przodu brzucha i z tylu plecow straszne po dwoch morfinach i straceniu duzej ilosci krwi lekarz zadecydowal ze wyciaga dziecko proznociagiem. Mieszkam w UK teraz NA konsultacji lekarz Sam zaproponowal cesarke poniewaz w poprzednim porodzie rozwarcie by lo tylko na 3cm i ani drgnelo przez kilka h.kobiety w mojej rodzinie maja problemy z porodami chyba nasze biodra sa zbyt waskie. Ja juz boje sie ryzykowac zeby z dzieckiem nic sie nie stalo dlatego przystalam NA jego decyzje niech mnie tna jakos przezyje:-)