Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kejtiii

38 tydzień i zbliżający sie poród- jego oznaki

Polecane posty

Jestem w 38tyg i od paru dni miewam bóle jak na okres, dzis juz mam je pół dnia i co jakis czas średnio bolesne skurcze, nie wiem zatem czy poród sie zaczyna czy co robić, nie wiem może to normalne w tym tyg i wcale nie musze zacząć rodzić. To mój pierwszy poród będzie stąd też nie wiem czego mam sie spodziewać, nie chciałą bym jedynie czegoś przegapić albo jechać do szpitala z główką między nogami :P ps. ide zaraz sie wykapac i umalowac paznokcie bo jesli to to, to trzeba i przy porodzie jakos wygladac... :P

haha nie maluj pazurków kolorkiem bo Ci będą kazali obgryzać lakier;) nie wolno;)chyba ze pzezroczystym;) jests w 38 tygodniu czyli w terminie, cokolwiek dziwnego się teraz wydarzy to będzie to wskazywało na zblizający się poród, nie lcz na nic innego:0 powodzenia i daj znać jak Ci poszło;) 3mamy kciuki

czemu nie wolno malowac paznokci ? Pierwsze słysze :) No jeszcze jestem 2w1 takze moze troche narobilam wiecej strachu niz w rzeczywistosci sie działo. Dzis mam wizyte i zobaczymy co lekarz mi powie...

bo jakby sie cos dzialo i sinialy ci paznokcie co jest pierwszym objawem niedotlenienia czy czegos takiego to nie beda widziec. ja juz chyba z 3 misiac nie maluje bo maialm rodzic przedwczesnie a tu 40 tydz i nic... nic sie nie zapowiada

Gość drewa
poza tym jak nagle, niespodziewanie poród miałby zakończyć się cesarka, to w trakcie zabiegów chirurgicznych też nie można mieć pomalowanych paznokci. chodzi o to niedotlenienie. Po paznokciach sie poznaje. A jak spisz to sama nie powiesz, że coś się złego dzieje:)

Gość rtfgbbbbbb
TRZEBA BYLO SIE DOUCZYC A NIE ROBIC DZIECIAKA W WIEKU 22 LAT...moze jakbys studiow nie rzucila, to bys wiedziala co robic i jak postepowac:/ osoby powyzej dobrze ci napisaly, ze nie wolno malowac:/ dziwi mnie bardzo, ze brakuje ci wyobrazni a bedziesz miec dziecko i musisz wtedy myslec za dwoje!!!

ja mam termin na 5.03 czyli dokładnie za dwa tygodnie :O a skurcze przepowiadające mam chyba od miesiąca...bóle jak na miesiączkę też :) ale najgorszy jest ból w pachwinie i wzgórku łonowym... ani chodzić, ani leżeć, ani siedzieć :O o przewracaniu się z boku na bok nie wspomnę :) ja chce być już po porodzie!!!!

"ale najgorszy jest ból w pachwinie i wzgórku łonowym... ani chodzić, ani leżeć, ani siedzieć o przewracaniu się z boku na bok nie wspomnę ja chce być już po porodzie!!!!" jakbym słyszała samą siebie :) przewracanie z boku na bok to masakra, podnoszenie nogi masakra, wejście i wyjście z wanny - masakra ;/

Gość to co pisaly dziewczyny
Jak najbardziej. Ale takze chodzi o pobudzanie odruchu ssania u dzieci. Czasem trzeba delikatnie palcem polaskotac podniebienie i tak pakowac maluszkowi palec pomalowany lakierem to chyba tak nie bardzo.trzeba miec czyste i przyciete paznokcie. Tez mam tyle do porodu i od #akis 2 tyg czekam w pogotowiu i paznokci nie maluje,z nog tez zmylam. Na porodowke mozna jak najbardziej isc zadbanym,ale niekoniecznie odwalonym jak na pokaz mody :P

Uuu widze że jakieś "życzliwe" osóbki sie znalazły z marcowego topiku... to ze jestes stara pewnie masz z 30 i sie za dzieci zabralas nie znaczy że mądrzejsza, z pewnoscia bardziej gburowata... swoimi docinkami tylko pokazujesz jaka z ciebie mądralińska paniusia a mnie to co piszesz i tak tyle obchodzi co zeszłoroczny snieg Nie każdy ( chociaż niektórym sie wydaje inaczej) musi wszystko wiedzieć i o malowaniu nie słyszałam, u nóg mam już pomalowane a u rąk mam przezroczystym ale i tak zmyje jeśli to takie istotne. Nie musze mieć paznokci umalowanych koniecznie. Ja już po wizycie jestem i nie wyszło za ciekawie. Mała jest zdrowa ale wyszło że łożysko mam stare, lekarz od razu spytał kto w domu pali :O Ja nie pale, mój m też nie, jedynie teściowa kopci ale nie przy mnie i ogólnie w domu nie śmierdzi papierosami wiec troche sie zdziwiłam ale i zmartwiłam, za tydzień mam znowu wizyte i jak coś sie pogorszy to ide na oddział. Teściowa oczywiscie do mnie ż ona w każdej ciazy paliła i łożysko miala ok wiec to nie moze byc od tego, cięzko jej wyjaśnić że każdy organizm ma inny, ona miała szczescie i mimo głupoty nic dzieciom nie było, a u mnie widocznie inaczej. Grunt że mała powiedział że zdrowa i póki co nie ma to na nią wpływu. Ogólnie też już duża jest, waży 3,5 kg :D Kawał baby...no i dowiedziałam sie że moge urodzić z 2tyg wcześniej ( co by wychodziło ze jakos za tydzien) ze względu na pomiary które robił i bóle jak na miesiaczke o ktorych mu mowilam, ale szyjke mam jeszcze w wysoko i twarda wiec jak bedzie ostatecznie to nie wiadomo.

ahahah Kejtii :D nie sądziłam, że jeszcze te mendy siedza na kafeterii i knują :D aż dziwne, ze nie dotarły na nasz topik :P

Gość dfdffr
ja urodziłam w 38 tc :) Myslę ,ze u ciebie powoli rozkręca się poród...a paznokci nie wolno malowac kolorem poniewaz nie będzie widać czy sinieją (jesli wystąpiły by podczas porodu kłopoty z krążeniem)..

mea no widocznie na prywatnym forum nie maja jak podocinac sobie bo sa zalogowane a tu rach ciach wymysla nick i moze sobie ulzyc :P A wystarczy brak lakieru u rąk czy u nóg też ? Jak mus to mus .. :) A to chyba jeszcze poród sie nie zaczął bo tak to od 3 dni bym rodziła :D

Gość do Kejti
skoro my dziewczyny w poprzedniego topiku takie głupie mendy jesteśmy i stare to po co się rejestrowałaś na naszym forum? co teraz się odgryzasz bo Cię nie przyjęłyśmy? takiego fałszywca!!!!

Gość kejti dziewczyno
zastanów się nad swoim zachowaniem, nie chce Ci dogryzac czy komentowac ale pomysl- na innym topiku najeżdzalas na nas, komentowalas ze jestesmy na priv forum, potem chcaialas sie dolączyc ale po co??? po to zeby dupe nam obrabiac?? teraz tu tez na nas wypisujesz?? to wlasnie pokazuje jaka jestes fałszywa, tylko nie wiem co Ci daje obrabianie dupy innym.

ale kto chcial gdzie dolaczyc, bo na pewno nie ja, widocznie jestem taka popularna ze moze ktos sie podemnie podszyl ...:D Mnie to ogolem bawi, kobiety wypisujecie jaka ze mnie gowniara a w takie cyrki sie bawicie...:D

alez komu ja dupe obrabiam, dla mnie jestescie nikim, obcymi osobami i mam was sorry, ale w dupie. to ze podsumowalam wasze forum na kafe to tylko fakt, a ze zabolal, wiadomo ze prawda boli, czemu ŻADNA tu nie napisze pod czarnym nikiem, tylko pod pomaranczowym?? Czego sie tak boicie ? Totalna paranoja bac sie wyrazic swoja opinie na forum internetowym i bać sie podpisać pod tą opinią swoją sygnatura a nie jakims " do Kejtii"

Gość to i ja skomentuje
ja to cie pamietam z marcowego topiku:) w kazdym razie nie dziw sie takim reakcjom, bo jak jestes zdziwiona dlaczego paznokci nie mozna miec umalowanych, to sorki sama uwazam, ze jak nie wiesz tego, to co bedzie, jak urodzi ci sie dziecko?? wydaje mi sie, ze wplyw na takie posty ma tez to, ze zwyczajnie przejawilas sie brakiem ambicji i lenistwa porzucajac studia przez jakis niezdany egzamin. moze i nie ma studiow zaocznych u ciebie, ale mi osobiscie nie pasi, zeby mloda dziewczyno rzucala wszystko, bo dziecko w drodze i niezdany egzamin. to jedna rzecz:) a druga to niestety, ale musze cie zdziwic, ze nie ma tutaj nic do rzeczy prywatne forum, czy jakies publiczne. mnie dziwi, ze twoja mama nie ingerowala w takie zachowanie, jak twoje...nie chodzi juz o ciaze, bo to sie zdarza, ale studia? w ogole ty masz mame bo caly czas pisalas o ojcu?? jak twoja mama nie zyje, to wydaje mi sie, ze ojciec powinien na ciebie konkretnie wplynac. jestes mloda, a widac ze masz jeszcze pstro w glowie. nie wiem, czy dobrze pamietam ale ty chyba jedna ciaze poronilas wczesniej majac kolo 19 lat? to tym bardziej, gdzie masz matke?? :/ chyba, ze na matce nie mozesz polegac, to ojciec w takim razie tez nie bardzo jest rygorystyczny skoro pozwala corce zajsc w jedna ciaze, a potem w druga i jeszcze pozwolic jej na rzucenie studiow. nie zycze zle, ale kiedys obudzisz sie z reka w nocniku:/

Gość to i ja skomentuje
a odpowiadajac na twoje pytanie...wiecej wyobrazni!! na porodowce bedziesz plakac z bolu, to po cholere ci lakier na paznokciach, makijaz i inne duperele? czy w trakcie porodu jest wazne, jak wygladasz? chyba chodzi o to, zeby bylo ci wygodnie! a piszac wprost to raczej beda patrzec w twoje rozciagniete cip..ko, a nie na twoje pazury:/:/ wez sie w obroty dziewczyno i dojrzej.

Gość .,.,.,.,.
kejtiii, szkoda mi cie... wydawalas sie taka fajna, mimo swojej nieporadnosci i niedojrzalosci. nawet nie masz odwagi sie przyznac do tego, ze chcialas dolaczyc do forum prywatnego. glupio ci przed meą (czy jak jej tam), co? :D piszac tu po co mam sie podpisywac swoim nickiem, skoro i tak mnie nie bedziesz kojarzyc - to po 1-wsze, a po drugie - sama nie raz podszywalas sie pod pomaranczowke bojąc sie wyrazic swoje zdanie pod swoim nickiem. nawet nie musisz zaprzeczac, to bez sensu :) zycze szybkiego porodu i udanego macierzynstwa :) p.s. jaki kolor lakieru wybralas?

Kejtii nie wiemy ktora z nas napisala tu pod pomaranczowym nickiem, ale chcialam Cie przeprosic bo wiekszosc z nas jest oburzona , ze ktos sie do tego posunal. Podejrzewalam Ciebie kiedys o to ze pisalas pod pomaranczowym nickiem , zwlaszcza jak tak brzydkimi slowami odpisalas kidys Lusesicie , co zreszta skrytykowalam wtedy ton nie opinie sama w sobie bo to kazdy moze miec odmienne.N, ale sie chyba mylilam. No coz brzydko to wyszlo.

Gość agbr chyba tobie też nie za
dobrze na tamtym forum skoro przylazłaś się łasić i przepraszać Kejtii :D to dopiero fałsz i obłuda. dziewczyny z forum wiedzą?????

Gość DOBRE DOBRE..........
achahahahaaaaa:D Agbr sie nawróciła :D:D

Gość Kejtii powinnas
Przyjac przeprosiny:D

Gość upupup....
dla kejti

Gość Ja mysle ze agbr chce
Sie odlaczyc z tamtego smrodliwego, falszywego forum

Gość stare i głupie
idiotki :o

Gość stare i głupie
zesrrałam siem:Osorii