Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awkshalksjhfkajfkasl

Chory kraj!!! alimenty za dzieci brata!!!

Polecane posty

Witam, przed chwilą przyjechał do nas patrol i wręczył mojej mamie wezwanie dla mojego taty o alimenty na dzieci jego brata. Długu będzie ponad 90tys zł, brat ojca nigdy nie płacił na dzieci i się uzbierało. Czy da się coś w tej sprawie zrobić? Czy naprawdę mój ojciec musi płacić na dzieci brata, które widział może 2 razy w życiu?

Gość 0/10 marne prowo.
🖐️

Gość aniunianaoiania
serio? :o pojebane

Gość dfdfdxcvstgergdf
To nie było rozprawy?? musiała być...

Gość trollooo
niestety, polskie chore prawo dopuszcza taką możliwość :o

Gość s89
To nie jest prowo, alimenty rozchodzą się po rodzinie. To jest chore, dlaczego ktoś ma płacić za bękarty brata?

chciałabym, żeby to było prowo. Czytam na necie i jest, że mogą mu kazać płacić. Co za wredna baba, a moi rodzice jej pomagali tyle razy :(

Gość dfdfdxcvstgergdf
Oczywiście dopuszcza,ale musi być rozprawa sądowa...bez wyroku sądu nikt nie może żądać żadnych pieniędzy

Gość Izabellaaaaaaaaaaaaaa
bzdury to jest prawnie niemozliwe

Raczej prowo, ale rzeczywiście zmieniły się przepisy, ze brak płacenia alimentów przechodzi na dalszych bliskich w jakiejś odpowiedniej kolejności.

fajnie, że mój tata całe życie pracuje ciężko żeby zapewnić nam jako taki poziom, a jego brat to pospolity pijak, narobił długu i teraz mój tata ma płacić za jego głupotę :( co za kraj :( chyba ja wyjadę, bo to są jakieś jaja przecież

Gość taka prawda ona
coo? hahahaha

no nie, przyjechali z wezwaniem i tam jest, że o alimenty. Kurcze, naprawdę to nie prowo! przecież nie piszę że mam 10 lat i zaszłam w ciąże z dziadkiem!

miało być, że brak płacenia alimentów powoduje przejście tych roszczeń na dalszych krewnych rodzica

Gość dfdfdxcvstgergdf
pozostaje dobry adwokat..niestety.Witamy w polsce

nie wiem co w tym śmiesznego. Wujek ma z nią 3-kę dzieci, rozeszli się jakieś 15 lat temu, nigdy nie płacił, bo się stoczył i jakby to opisać...całe życie pije. Nikt mi nie pomoże?

Gość blebleblibli
masakra :o współczuję

Gość trele morele30
jesli to jest wezwanie na rozprawe to twoj tata musi sie do niej porzadnie przygotowac. Sad ma obowiazek szukac po rodzinie ale nie powiedziane ze na pewno zasadza mu te alimenty. Co nie zmienia faktu ze prawo w naszym kraju jest chore!!!!

Gość jak nic to jego dzieci
a twoje rodzeństwo :D

Gość dfdfdxcvstgergdf
Przecież Ci napisałam,niestety ma prawo żądać tych pieniedzy.Pozostaje pójść na rozprawe,jak będzie ludzki sędzia to nic nie dostanie

Gość laduje was w lolo az trzeszczy
alimenty na dzieci płaci ojciec biologiczny koniec kropka, chyba ze biologicznym ojcem jest właśnie brat ale chyba o to autorowi prowo chodzilo

Wielkie dzięki Tym, którzy poważnie podeszli do problemu :( masakra, co za głupie prawo

Gość wzietyprawnik
to nie jest prowo niestety, takie jest prawo w pl, nie płaci ojciec, to płacą jego najbliżsi 🖐️ witamy w tuskolandii

Gość B z d u r y
B z d u r y

to prawda może zasądzić rodzeństwo i rodziców ojca dzieci szukujcie się do obrony

Gość Izabellaaaaaaaaaaaaaa
Zgodnie z art. 128 kodeksu postępowania cywilnego obowiązek dostarczania środków utrzymania, a w miarę potrzeby także środków wychowania (obowiązek alimentacyjny) obciąża krewnych w linii prostej oraz rodzeństwo. Ustawodawca mówi o rodzeństwie osoby uprawnionej do alimentów, a nie zobowiązanej. Można więc domagać się uzupełniających alimentów od dziadków dziecka, pradziadków itd. Dziecko może też domagać się alimentów od swojej siostry czy brata, ale już nie od stryja, wuja czy ciotki poza tym jesli ojciec dzieci nie płacił to baba pewnie poszła i dostawała kase z funduszu alimentacyjnego

Gość taka prawda ona
NIE WIERZE! PISZCIE DO JAWOROWICZ BO TO NIE JEST NORMALNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość dsfddsfds
Bzdury, w 10 sekund byś sobie to wyguglał... ale po co, lepiej napisać bzdury 🖐️

Gość wzietyprawnik
nie bzdury, poczytaj o tym, nawet w necie :) najpierw ojciec, jak nie on to dziadkowie, a jak nie oni, to rodzeństwo ;)