Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awkshalksjhfkajfkasl

Chory kraj!!! alimenty za dzieci brata!!!

Polecane posty

Gość zesralem się
:-0

Gość a u mnie alimenty zapierdala
Bocian co za kraj :-0

wesoło nie jest :(

jakie miliony? O co Ci chodzi? :o właśnie problem w tym, że nie mamy milionów

Gość ytytyhtfsy
jest tylko jedno wyjscie. niech Twoj ojciec przepisze wszystko na kogos innego, komu moze zaufac

ŁYKACIE TĘ PROWOKACJE, JAK ŻUKI GÓWNO banda debili bez szkoły i elementarnych umiejętności

Gość Heidi Klummmm
a od kiedy patrol wrecza takie rzeczy??? to musi byc decyzja z sadu lub od komornika a nie od patrolu, marne prowo

Gość Elka wszystko załatwi
ja bym napisała do Jaworowicz :)

Gość Heidi Klummmm
****************jest tylko jedno wyjscie. niech Twoj ojciec przepisze wszystko na kogos innego, komu moze zaufac*********************** to juz nic nie da, jest na take coś cos takiego jak skarga pauliańska

Gość oyezuu
kurcze, strasznie współczuję :(🖐️

jejku co wy macie z tym prowo!? to nie jest głupie prowo! chciałabym żeby było :/ dostał wezwanie i tyle, nie ma go teraz bo pojechali wyjaśniać tą sprawę. I nie chołota, ale nie milionerzy, normalna rodzina

Gość to ten baran sam do siebie
Pisze na 15 nikach

Gość paulinkajustymka
niech przepisze dom/mieszkanie/auto/czy co tam macie na kogoś..ciebie, albo jak masz to inne rodzeństwo.

nie wiem czy by się na to zdecydował :( ale powiem mu że takie coś może coś dać. Dzięki za pomoc.

i nie, nie piszę do siebie :o co to za pomysły wgl :o nie mierz innych swoją miarą

Gość Heidi Klummmm
PRZEPISANIE NIC TERAZ NIE DA CZYTASZ CO SIE PISZE?????? poza tym to sciema bo policja nie wrecza taki wezwań idiotko

Gość djoless
nie przejmuj się tymi niby provami :D kafeteria provem stoi :D ale tu chyba akurat niestety nie provo :p cóż, dobrze móiwią, niech przepisze na kogoś to co macie wartościowego i tyle. nie ma innego wyjścia

jeju wręczyli mojej mamie wezwanie o alimenty. ma przyjść gdzieś tam i mu zasądzą ile dokładnie. I nie wyzywaj mnie, nie potrzebuję jeszcze większego doła :(

Gość porannarosaaa
nie panikuj, najpierw musi być rozprawa. Z tego co wiem, uzyskanie alimentów od rodzeństwa bądź innych wstępnych/zstępnych nie jest takie proste. Jest cos takiego że alimenty takie sąd może przyznać, jeżeli nie są one nadmiernym uszczerbkiem dla jego (twojego taty) i jego rodziny. Czyli tym nadmiernym uszczerbkiem, może być na przykład to, że twój tata nie mógłby cię posłać na dodatkowy angielski bo musi płacić alimenty za brata. Porozmawiajcie z prawnikiem, napewno coś się da zrobić.

Gość serioooo?
ja pierdole co za kraj

Gość bazjsxdba
egzekwują należnośc do skutku... paranoja - może w takim razie ustawodawcy ustanowią możliwość odsiadywania wyroku w zakładzie karnym za brata, siostre, syna....

porannarosaaa- dzięki wielkie za radę, chyba masz rację, ale trudno się nie przejąć czymś takim :(

Gość jednak prowo
najpierw pisze o tacie teraz o mamie PROWO! :)

Gość porannarosaaa
podejżewam z w tym liście/wezwaniu była napisana, kwota którą owa pani żąda do uiszczania co miesiąc plus to co jest zaległe tak? Bo jeśli tak, to mało prawdopodobne żeby sąd przychylił się do żądania, że twój ojciec musi zapłacic tą zaległość - w końcu to nie on był zobowiązany do płacenia. Jesli już, to sąd rozpatrzy tylko te "bieżące" alimenty, które miałby uiszczać po rozprawie, ale tak jak mówie żądanie alimentów od rodziny nie jest takie proste. Jak najszybciej idźcie po poradę prawną, prawnik napewno wam to lepiej wytłumaczy bo ja tu przekazuje tylko tyle ile pamiętam z lekcji prawa cywilnego i socjologii :)

Gość zegda
podejrzewam, tę należność ludzie, kończyliście choć podstawówki?