Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joitikka

Czy Wasze półroczne dzieci...

Polecane posty

Gość joitikka

1. Podnoszą się na wyprostowanych rękach i czy długo mogą byćw tej pozycji. 2, Sprawnie obracają się z pleców na brzuch i odwrotnie? 3. Siedza bez podparcia - ile? 4 Pelzaja? Jesli tak, to kiedy zdobyly ww umiejetnosci?

Gość KLASYKA NA TOOOPIE
Mój synek 26 lutego skończy pół roku. 1. Jak leży na brzuszku to podnosi się na wyprostowanych rączkach, ale ile jest w stanie w tej pozycji wytrzymać tak szczerze to nie wiem, bo to zależy od tego co dzieje się obok niego. Ale z pół minuty to tak spokojnie wytrzyma. A zaczął to robić zaraz po tym jak zaczął przewracać się na brzuszek. 2. Przewrót z pleców na brzuszek zajmuje mu sekundę, pierwszy raz obrócił się dokładnie 7 stycznia, czyli jak miał 4,5 miesiąca. ale na razie przewraca się tylko przez prawy bok. Z brzuszka na plecy jeszcze się sam nie przewróci. 3.Nie siedzi sam bez podparcia. 4.Nie wiem, czy te jego przesunięcia o kilka cm można nazwać pełzaniem. Czyżbym miała opóźnione dziecko? :P

Gość joitikka
No co Ty, moj nawet tego nie umie ;) wlasnie sie drze zeby go nosic :/

Gość aguteczek
W tym wieku jedna córka podnosiła się na rękach, ale nie za długo bo nie lubiła i obracała się z brzucha na plecy. Reszta z wymienionych dużo później (bez podparcia siedziała mając 8 mc, pełzała i raczkowała oraz sama siadała mając 10 mc). Młodsza natomiast siedziała bez podparcia mając 5 mc, sama siadała i raczkowała mając 6 mc a obracać się zaczęła jak miała 3 mc :O Z dwojga złego lepsze dziecko wolniej rozwijające się (mimo że mama dumna z postępów ;) ) bo po prostu jest troszkę rozsądniejsze i nabija sobie mniej guzów :D

Gość ijhy
1. Tak. Jak dlugo to nie wiem - moze z minute 2. Przewraca sie z brzuszka na plecy (sprawniej z brzuszka na plecy) i na odwrot 3. Siedzi bez podparcia caly czas. 4. Pelza, ale malo sprawnie -pare centymetrow

Gość bhjbjh
Moja córeczka w tym wieku robiła już to wszystko... tylko pełzała przez około tydzień bo potem od razu zaczęła raczkować.