Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1993...

Jakbym doszedł do władzy w kraju...

Polecane posty

Gość 1993...

to zrobiłbym wszystko aby zbudować uporządkowane społeczeństwo o wysokiej moralności w którym nikt by nie cierpiał z niedostatku, nikt nie musiałby się martwić, że nie będzie miał co jeść lub gdzie mieszkać. Każdy byłby szczęśliwy (a już na pewno wtedy kiedy by zrozumiał na czym polega prawdziwe szczęście). Ale jeśli ktoś miałby złą wolę i robił wszystko aby w tym przeszkodzić to wsadziłbym go do obozu reedukacyjnego, a jeśli by już nie dało się go reedukować to niestety kara ostateczna...Dobrze się zastanówcie i powiedzcie, czy naprawdę uważacie, że to byłoby złe? Nie chcielibyście żyć w lepszym kraju bez tego wszystkiego przez co cierpią i na co narzekają ludzie?

Gość wiem kim jesteś
Janusz to ty? :D

Gość 1993...
Totalnie nie trafiłeś ;)

Gość jesienna_jeżyna
a nie przyszlo ci do glowy ze roznych ludzi uszczesliwiaja rozne rzeczy i nie da sie tego uporzadkować?

Gość wielki szó
wiesz, ilu byłoby nieszczęśliwych, jakbyś wszystkim dał po równo? jakby kt9ś chciał mieć więcej niż inni, np. poprzez cieżką uczciwą pracę to wsadziłbyś go do obozu?

robilbys to samo co oni, gdybys doszedl do wladzy, dojscie do wladzy kosztuje na kredyt, ktory potem splacasz, kto ci go udzielil... Naszym rzadzacym kredytow udzielily miedzynarodowe korporacje, robia co trzeba zeby splacic im zobowiazania, za to, ze maja oni i ich rodziny cieplo w dupke...

Gość nie uda ci się Janusz
przecież to Janusz Korwin-Mikke założył ten temat :O

"a nie przyszlo ci do glowy ze roznych ludzi uszczesliwiaja rozne rzeczy i nie da sie tego uporzadkować?" No ale cóż? Chyba każdy chce móc czuć się bezpiecznie, nie bać się, że następny dzień przyniesie mu bezdomność czy bezrobocie, brak środków do życia. Każdy chce żeby nie było morderstw, gwałtów, pobić. Każdy chce żeby można było spokojnie spacerować ulicami nie bojąc się, że ktoś Cię napadnie. Każdy chce być spokojny o to, że jego dziecko bezpiecznie wróci ze szkoły a nie zostanie w niej pobite przez kolegów lub porwane przez pedofila kiedy z niej wyjdzie... A jak ktoś ma jakieś patologiczne zamiłowania to chyba przyznasz, że nie powinno się tego tolerować? Jak już mówiłem, albo da się je zmienić, albo i nie, ale wtedy trzeba chronić społeczeństwo przed takim człowiekiem. "wiesz, ilu byłoby nieszczęśliwych, jakbyś wszystkim dał po równo? jakby kt9ś chciał mieć więcej niż inni, np. poprzez cieżką uczciwą pracę to wsadziłbyś go do obozu?" Jeśli ktoś odczuwa zadowolenie dlatego, że ma więcej od innych i może czuć się od nich lepszy to jest złym człowiekiem i to trzeba wykorzenić. Uczciwa praca to wspaniała rzecz, ale nie grabienie do siebie, spoglądanie tylko na swoje korzyści. Każdy Polak powinien cały Naród traktować jak swoją własną rodzinę i uczciwie pracować dla wspólnego dobra, dla szczęśliwej przyszłości wszystkich. Dlaczego marnować energie na konkurencje i wzajemne szkodzenie sobie skoro można współpracować i sobie pomagać? Dzisiaj ludzie są niewolnikami pieniędzy potrafią dla nich zabijać, nie może tak być. Nie pieniądze powinny być najwyższą wartością tylko człowiek i to jak wiele potrafi on zrobić dla całego Narodu (a nie ile kasy potrafi pazernie do siebie zagarnąć) "robilbys to samo co oni, gdybys doszedl do wladzy, dojscie do wladzy kosztuje na kredyt, ktory potem splacasz, kto ci go udzielil... Naszym rzadzacym kredytow udzielily miedzynarodowe korporacje, robia co trzeba zeby splacic im zobowiazania, za to, ze maja oni i ich rodziny cieplo w dupke..." Wiem jak sytuacja wygląda obecnie, moim marzeniem jest wyłamać nasz kraj z tej machiny zła. "przecież to Janusz Korwin-Mikke założył ten temat " Jak już pisałem totalny błąd. Pana tego poglądy są mi zupełnie obce ;)

Gość dojdź do władzy! Jestem za!
czuje, że podobają mi się twoje poglądy :D

Gość jdghgdgjdghj
fajnie by było :P

Gość jesteś z 1993?
no prosze, 20 lat i już chciałbyś się do władzy pchać i to jeszcze.. totalitarnej?