Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracownik pracodawcy

problem z pracodawcą

Polecane posty

Forumowicze, proszę o pomoc i dobre rady ! Dostałam umowę o pracę na pół etatu na jeden miesiąc, a szefowa chce żebym przychodziła na 11 godzin dziennie i to za 5 zł/h. Na dodatek powiedziała, że od całości odliczy mi mój ZUS, bo przecież musi go opłacić. Ja się o umowę nie prosiłam, wręcz przeciwnie - nawet jej nie chciałam. Jak to rozwiązać ?!

haloooooo no pomóżcie !!

Gość jaja sobie robisz??
jesli to prawda to rzuc to. To po zusie zostanie ci 3 zl na godzine.

tak, tylko teraz jak to zrobić jak ona jutro wyjeżdża i do 11 marca jej nie bedzie ?! nie zostawiła mi kluczy do zakladu, tylko ma mi otwierać w takich i takich godzinach jedna babka (żeby miała pewność, że przychodze na 10 a nie na 4 godziny)

Zadzwoń do niej powiedz że poszukała sobie innego jelenia. Przecież to jest kurwa wyzysk człowieka na całego, jeśli ma Cię kto utrzymywać to nie zawracaj sobie nią głowy a już szczególnie tym czy ona będzie czy nie, po prostu ją olej, nie martw się dobrze będzie wiedziała dlaczego.

Jak masz umowe o prace to chyba nie mozesz robic po 11h? Nie zgadzaj sie na takie warunki! A podpisalas juz umowe?

Gość mop z wiadra
skoro masz umowe o prace to przynosisz jutro wypowiedzenie z zalaczonym l4 do 11 marca i gitara;d

tylko jak to zrobić, jak od jutra mam być sama, ona już wyjeżdża, mam iść rano i babka ma mi otworzyć zakład a wieczorem ma przyjsc i go zamknąć, nie wiem czy i jak można telefonicznie to rozwiązać. Jutro zadzwonie do PIP może tam mi podpowiedzą

Gość mop z wiadra
to dzownisz jutro rano do tej babki ktora ma otworzyc bo na telefon stacjonarny skoro ona otworzy to tam bedzie dopoki ty nie przyjdziesz i mowisz"ze przykro mi bardzo ale sie rozchorowalam i biore l4 do piatku np" i idziesz w tym czasie do lekarza i bierzes l4 poczym w piatek je przedluzasz zeby nie bylo ze akurat masz l4 do samiusienkiego 11 :P

Gość rfqf33r42
skoro ma od tego odprowadzać niby zus, to nie rozumiem dlaczego nie podpisała z tobą umowy na cały etat. Coś tutaj śmierdzi. Być może nie bedzie chciała ci zapłącić za te godziny, ktore nie będą wynikały z umowy.

wydaje mi się, że kwestie wypłaty mimo wszystko można rozwiązać przez sąd, ale po cholere dawała mi umowę na pół etatu na 800 zł (20 godz w tygodniu), po czym ta umowa nic nie znaczy i mam robić za 5 zł/h i po 11 godzin dziennie. Czemu w życiu sie spotyka samych debili ;-(

może macie jeszcze jakieś pomysły?

ide dzisiaj, ale bede dzwonić do PIP