Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pati1142

Jak znaleść prace i wyjechać do Londynu?

Polecane posty

Gość Erdyta
A czemu Londyn? Nie lepiej Norwegia? Tam są lepsze zarobki. Odezwij się do nich http://pracaidealna.pl/ i poproś o wsparcie w znalezieniu pracy. To nie jest trudne.

Gość gość
"sabotażystkaa wczoraj Uważam, że mieszkanie najlepiej szukać poprzez znajomych i ich rady (poczta pantoflowa). Jeśli nie ma się znajomych, to na początek warto zaglądać na poloniusza bądź na gumtree". Dzięki za odpowiedź. Może ktoś jeszcze powie, co robicie z opłatami, które nadal trzeba płacić w Polsce?

Gość gość
"Erdyta dziś A czemu Londyn? Nie lepiej Norwegia?" Bo żeby mieszkać i pracować w jakimś kraju, trzeba znać jego język. Sorry, ale norweskiego akurat nie znam.

Gość gość
Zresztą ta strona z rekrutacjami do Norwegii wygląda podejrzanie. Po pierwsze, mają pomóc w szukaniu pracy "idealnej", co samo w sobie już brzmi komicznie i podważa wiarygodność. Po drugie - gdyby to miała być praca dla osób, które niekoniecznie znają język norweski, to firma by się nie zajmowała tłumaczeniem CV na język norweski. Nie trzeba dużo myśleć, żeby zobaczyć, że coś tutaj nie gra.

Gość Tajlandia Online
Jeśli masz dobry angielski - jedź do Azji uczyć języka. Wymagania nie są duże, a zarobki adekwatne. Dużo osób myśli, że Azja to 3-ci świat, ale jeśli podrównać z Polską, to tu jest raj. Na wypłatę nauczycielską w Tajlandii można spokojnie utrzymać się we 2 osoby, wynająć ładne mieszkanko z basenem i na weekendy jeździć nad morze. Zapraszam do oglądania: https://www.youtube.com/watch?v=xuvnxSgm_rM

Dla osób, które nie znają bardzo dobrze języka dobrą opcją może być wyjazd na kurs językowy połączony z nauką, zobacz sobie tutaj: http://smiletrips.pl - wiadomo że polscy pracodawcy przychylniej patrzą na CV w których ma się historię zatrudnienia (chociażby na stażu) w zagranicznej firmie, więc to może być dobry pomysł na pierwszy krok w karierze zawodowej :)

Gość sabotażystkaa
Londyn jest w porządku :) Magiczne miejsce, a to że pada tu częściej niż w Polsce to jakiś totalny stereotyp :) Pracy jest sporo, przechodząc w zeszłym tygodniu przez oxford street, prawie w co drugim sklepie widziałam ogłoszenia, że poszukują pracownika. Na stronie polskiej ambasady są też podane fajne strony www, dla tych szukających pracy np w biurze (city, banki); na których można naprawdę wybrać i znaleźć coś fajnego. Trzeba tylko poświęcić temu trochę czasu :)

Gość gość
teraz popularna jest Norwegia można wyjechac dzięki pomocy portalu pracaidealna.pl

Gość newfitbodyeu
Zeby cos miec, trzeba dzialac i nie bac sie! Tak, moze sie nie udac, ale siedzenie na tylku jeszcze nikomu nie przynioslo nic dobrego. A tak, mozna wiele zyskac. ja mieszkam w irlandii, tutaj koncze studia licencjackie, zaczynalam od pracy w burger king, pozniej hotel, teraz jestem trenerem personalnym i instruktorem zumby. Pracuje sama dla siebie, w planach mam zamiar otworzyc wlasne fitness studio jak to zrobic: 1. Zdecyduj ze chesz zmiany 2. Zdecyduj gdzie chcesz jechac, jak kraj/ miasto 3. przejrzyj strony interenetowe ( angielskie/ niemieckie, a nie polskie posredniaki) 4. Odloz troche pieniedzy na start 5. Wyjazd 6. Lokum: znajomi albo hostel na poczatek. Na miejscu wynajem wlasnego pokoju. 7. Wydrukowanie CV i chodzenie WSZEDZIE, rozmowa z menedzerami, czy szukaja. Trzeba przelamac niesmialosc. 8. Edukacja W irlandii nawet za niewielkie pieniadze, €400 tygodniowo mozna fajnie zyc, bez zmartwien. Polecam inwestowanie w siebie. Ja koncze studia licenjackie, zrobilam uprawnienia Trenerskie, uprawnienia instruktora Zumby, Step. We wrzesniu ide na studia magisterskie. Jak dla mnie recepta na sukces: okreslic co sie chce, jak to zrobic i zaczac dzialac! Powodzenia Eliza www.newfitbody.eu

Gość lollka36
Szukacie dobrze płatnej pracy w Londynie ? Zobaczcie na aktualny portal z ogłoszenia z Londynu, www.ogloszenia.informacje.co.uk znajdziecie tutaj mnóstwo ciekawych ofert pracy !