Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MMM333

Jak to jest naprawdę?

Polecane posty

Gość MMM333

Mój synek ma 9 miesięcy i nadal karmię go piersią, coraz częściej słyszę ,że mam go odstawić bo potem będzie problem. Czy naprawdę tak ciężko odstawić malucha od piersi jak ma, powiedzmy kilkanaście miesięcy?

Gość zyta.pyta/
moja mała ma 5 lat i nadal karmie -najgorzej bylo jak miala 2-3,5 lat ciezko bylo wytlumaczyc ze jak np.jestesmy w restauracji to nie dostanie cycusia ale teraz jest juz duza i rozumie ze nie zawsze moze ,pozatym ma 2,5letniego braciszka i wie ze on bardziej potrzebuje cycusia.Córke mam zamiar karmic do czasu az pojdzie do szkoły

Gość ujhujhn
karm ile chcesz . ja nie karmilam wcale a moje siostra rok. wydaje mi sie ze do roku jest ok ale karmic 5 latka to juz chore.

Gość MMM333
ja planuje ok 3 lat dluzej to juz patologia

Gość MMM333
oj to jesteś wytrwała :) no ja tak myślałam żeby może po roczku zacząć go odstawiać ale tak mnie straszą,że potem będzie tylko płacz i ciężki orzech do zgryzienia.

Gość MMM333
podszywom dziękuję!

Gość żyrafa155
karmić 5 letnie dziecko to naprawdę chore...

Gość hethet
zyta. pyta jestes zboczona. 5 latek to duzy dzieciak PSYCHOLKO. daj męzowi w morde cycka a nie dziecku jak sie chcesz podniecic KUR WO

Gość kmkm
5 latek na piersi to chore. przeciez to chyba jest nawet karalne! watpie zeby ta osoba pisala to na serio. przeciez takie cos nie moze byc matka

Gość aha123456
z ta pieciolatką to jakies prowo, przestanie karmić jak pojdzie do szkoły:D,wymysl cos lepszego , ja karmiłam prawie 2 lata, byl problem z odstawieniem, posmarowalam preparatem PALUSZEK corcia powiedziała 'beee' i wiecej cycka już nie chciała:)

Gość polecam Ci ...
ja włąśnie odstawiam 17,5 miesięcznego synka nie jest łatwo bo dziecko chce ale jak nie dasz to z czasem zapomni mam nadzieję :) ja nie karmie już 4 dzień i narazie nie zamierzam odpuszczać boję sie trochę czy aby mleko samo zniknie ?? Dzisiaj sprawdzałam i nadal jest narazie nie mam obrzeku piersi ale będę obserwować :)

Gość polecam Ci ...
do kmkm bzdury opowiadasz, ze to karalne, mój ginekolog mówi, ze kobieta jak chce karmic a dziecko pić to moga sie tak i 10 lat karmic a może i więcej, wiem, ze to nieetyczne i ja sama uważam, ze takie 3-4 latki na cycku to trochę przesada ale jak kobiety chcą i dzieci tez to ich sprawa :)

Gość polecam Ci ...
do autorki, moja odp brzmi jest cięzko ale dajemy radę, najważniejsze to bys Ty chciałą oduczyć dziecko i była nieugięta :) ja postanowiłam stopniowo ograniczać karmienie z 4 razy do 3, 2, 1 na dobę a potem co 2 dni tylko 1 cyc i mam nadzieję, ze jednak pokarm zacznie sam zanikać bo jak nie to będę musiała wykupić dostinex a to drogie pieruństwo, a ja od zawsze mam problem z za wysoką prolaktyną .... buuuuuuuu

Gość MMM333
do polecam Ci ... a jak to wyglądało w nocy? nie podawałaś piersi tylko dawałaś coś innego do picia czy jak?

Gość MMM333
wielkie dzięki!:)

Gość polecam Ci ...
autorko moje dziecko piło głownie w nocy i właśnie zaczęłam podawać mleko w kubeczku treningowym, z ktorego czasem pił w dzien wodę lub herbatke i nie powiem łatwo nie było nadal nie jest ale grunt to nie podawać cyca, ja tłumaczę Synkowi, ze mleka juz nie mam w cyckach tylko jest w kubeczku takie jak moje :) no i wreszcie się ugnie i pije, ale wrzeszczy o te cycki jakby nie wiem coto było, no ale tak jak mówię wrzeszczy ale dać nie można jak chcesz odstawić. Ja chciałam tak do 2 lat pokarmić ale zrobiłam test ciązowy i był pozytyw a potem dostałam okres i ginek powiedział, że może lepiej odstawić jeśli chcę znowu zajśc w ciąże bo juz 2 poronienia mam za sobą :(

Gość polecam Ci ...
i to najprawdopodobniej przez zbyt wysoką prolaktynę od zawsze z nią walczyłam a jak się karmi piersią to wiadomo i PRL wysoka, zrobisz jak uważasz moim zdaniem masz jeszcze czas :) i nie sugeruj sie niczyim zdaniem tylko kieruj sie tym co uważasz za najlepsze dla swojego dziecka. Mi ginek mówił, ze mam karmić ile chcę a pediatra już po 12mcu życia dziecka mówił, z miną nieboszczki sraki, ze to moje karmienie juz nie ma sensu a kwoka sama karmiła 1,5 roku każdego syna swojego. Chipokrytka ech...

Gość polecam Ci ...
Ajć hipokrytka miało być :)

Gość MMM333
Ja od położnej też słyszałam ,że czas odstawić bo to mleko nie ma już dla dziecka żadnej wartości... myślę że jednak będę karmiła do roku, na razie na samą myśl, że muszę go odstawić robi się przykro:(

Gość takajednamałajjj
ja daje cyca swojej 8 letniej