Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wokmaster

pytanie - dylemat

Polecane posty

Gość wokmaster

Witajcie. sorry, że tak późno ale pewną kwestia nie daje mi pać . Chodzi o to, że bardzo często w przepisach na dania kuchni chińskiej jest napisane żeby dodać dymke (spring onion). No i to jest kłopot. Bo czy dymka to ten szczypiorek (zielona część) czy mozeta mała cebułka? Czy może to i to? Na wideo najczęściej jest pokazane jak dają ta zielona część tylko czemu w takim wypadku nie nazywają tego szczypior? Z góry dzięki za pomoc!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pradziadki łan najt
dymka to mała cebula łącznie z tym szczypiorem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×