Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baranotka nvsw

Idziemy z mężem na wesele z dziecmi. 200zł moze byc?

Polecane posty

Gość baranotka nvsw

sugerując się tym tematem http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5511271 stwierdziłam, że przecież para młoda zaprasza nas bo chce zebysmy byli z nimi w tym ważnym dniu, a nie dla kasy. Po co mam dawac 700zł, skoro mogę dac 200. Przeciez para młoda nie powinna się obrazic skoro liczy się obecnosc a nie koperty. Idę z mężem i córkami 10 i 6 lat. Damy 200zł do koperty plus piękna kartka ślubna z własnoręcznie wypisanymi życzeniami. Może byc:)

Gość mysle i niewymysle
kazdy chce zeby wesele sie zwróciło, tak sie mowi jak para mloda chce by najwazniejsi ludzie byli z nimi a powiedzmy sa totalnie biedni,a nie taka dalsza rodzina ktora stac na wiecej,rownie dobrze moze was nie byc,200zl od talerzyka sie placi minimum, wstyd tyle dac no ale jak chcesz, skoro lubisz miec obsmarowywana dupe..

Gość minipizza
no jak nie masz to trudno, ale jabym cos jeszcze dokupiła, pościel czy kieliszki do wina. moim zdaniem to mało. ale rozumiem ze ktos nie ma kasy.

Gość babollll
200zl na dwie jeszcze bym jakos przebolala ale 200 na cztery!?? Pojebane darmozjafy!!-ravja

Gość baranotka nvsw
Słucham? przeciez wszyscy na forum tak jadą po pannach młodych które chcą zeby goscie dawali za talerzyk. Piszą ze liczy sie obecnosc a nie koperta więc stwierdziłam ze skoro para mloda zaprosiła mnie to liczy się to ze pójdziemy cała rodziną i bedziemy z nimi w tym dniu a nie kasa kotrą damy

Gość minipizza
jeśli robisz to z premedytacją to źle. pamiętaj TWOJE CÓRKI TEŻ BĘDĄ WYCHODZIŁY ZAMĄŻ :) i też dostaną od nich kopertę :), a jeśli masz kasę to chamstwo.

Gość my bardzo chciec .
200 to aż za dużo, jak będziesz dawać kopertę to daj również jakąś torbe niech dadzą jakąś walowke na wynos bo zawsze z wesela żarcie zostaje, a szkoda żeby się zmarnowalo :)

Gość baranotka nvsw
jakie chamstwo przeciez to para mloda sponsoruje wesele, oni nas zapraszają a nie wykupują bilety. a my przeciez nie idziemy z niczym damy 200zł plus piękna karta z zyczenimi, przeciez wszędzie piszecie ze życzenia są najważniejsze.

Gość wszystko do dogadania
Nie sugeruj sie tymi nowomodnymi "zapalc za talerzyk" to jest bzdura nie tyle chcesz dac tyle daj. Ludzie to sepy robia wesela dla kasy nie z milosci.

No moim zdaniem trochę za mało te 200zl Jeśli was nie stać by dać to 700zł to przynajmniej to 500 lub 400zł po 100 od osoby.

"jakie chamstwo przeciez to para mloda sponsoruje wesele, oni nas zapraszają a nie wykupują bilety. a my przeciez nie idziemy z niczym damy 200zł plus piękna karta z zyczenimi, przeciez wszędzie piszecie ze życzenia są najważniejsze." Ta zyczenia najważniejsze :D nie na kaffe tu sa same takie co robia impreze dla siebie zeby an tym zarobic nie wiesz :D

Gość my bardzo chciec .
Jabym jeszcze z tego 200 na taxi z 50 odłożył bo po weselu człek zmęczony, a i wałówke trzeba czymś do chaty zawieść, a nie z buta maszerowac ;)

Gość baranotka nvsw
ale przeciez pisze że kasa nie jest najważniejsza, oni nas ZAPROSILI róznie dobrze moglisbysmy nic nie dawac tylko kartkę bo przeciez nie musimy sobie opłacac miejscówki. skoro para młoda robi wesele to znaczy ze ich stac na to, powinni liczyc na obecnosc a nie koperty

Gość cziku cziku linka
Ludzie robia wesele dla pieniedzy a nie z milosci -- haha ale jestes pijebana! Co to ma wdpolnego? Ja bym sie wstydzila dac200zl i jeszcze z bękartami! Pomimo tego iz duzo nie zarabiam w parze dajemy zawdze przynajmniej te 400zl

Gość cziku cziku linka
Ludzie robia wesele dla pieniedzy a nie z milosci -- haha ale jestes pijebana! Co to ma wdpolnego? Ja bym sie wstydzila dac200zl i jeszcze z bękartami! Pomimo tego iz duzo nie zarabiam w parze dajemy zawdze przynajmniej te 400zl

Gość htc02
Nie rozumiem ze wyprawia sie wesele i goscie maja za to placic do tego jeszcze nie sa zapytani co by chetnie zjedli. 200 zl wystarczajaca summa. Nie pytaj sie tu co inni o tym sadza bo wiesz jaka bedzie odpowiedz. Nie mieszkam w Pl. Tutaj mlodzi maja strone na internecie i wpisane co sobie zycza na prezent. Jezeli to jest drogi to zbiera sie pare osob i kupuje to wspolnie. Nikt nie liczy ze pieniadze wydane na wesele sie wzruca i jeszcze troche zostanie.

Gość minipizza
jak twoje córki będą brały śluby to pamiętaj KASA NIE JEST NAJWAŻNIEJSZA :D.

cziku cziku linka Ludzie robia wesele dla pieniedzy a nie z milosci -- haha ale jestes pij**ana! Co to ma wdpolnego? Ja bym sie wstydzila dac200zl i jeszcze z bękartami! Pomimo tego iz duzo nie zarabiam w parze dajemy zawdze przynajmniej te 400zl Jasne poj.. jak by na kasie nie zależało to by się tu tak nie mądrowały te co na to liczył :D Dokładnie tak ejst tylko w polsce zastaw sie a postaw sie a pozniej nie zwrocilo mi sie na ch.. ja kupowalam ta sukienke za 6 tys :D W kazdym innym kraju dostaje sie na prezent 20 e urodziny - 50 e wesele nawet od bliskich i nikt nie placze bo skoro chce robic wesele to znaczy ze robi to dla siebie z milosci nie dla zwrotów tylko Polki takie jeb.. sa

oczywiście, dajesz tyle na ile cie stać.miałam na swoim ślubie prezenty w wysokości 200 zł.rozumiem ze ktoś musi się ubrać, przyjechać, zostawić z kimś dziecko.doceniam to że w ogóle wszyscy moi goście sie zjawili.kasy nawet nie liczyłam więc nie wiel ile w sumie dostałam.przykro sie robi jak się czyta takich materialistów.jak nie stać to nie powinno się robić wesela i liczyć że rodzinka "zwróci"

Gość Mgr.
bylam na weselu za ktore placilo się po uroczystości z tych uzbieranych pieniędzy. nie wiem ile dostali. zamiast kwiatow chcieli flaszki z alkoholem. gdzie indziej zamiast kwiatow same maskotki ktore przekazali do domu dziecka. jeszcze inni zażyczyli sobie pokarm do schroniska zwierzat ktorym sie opiekowali.