Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość llaa...

zupa pomidorowa z lanym ciastem

Polecane posty

Gość llaa...

co najpierw lane ciasto, potem przecier i na koniec smietana?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robie najpierw przecier
smietana i na koncu lane ciasto

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja to robię w ten sposób: najpierw gotuję smak na zupę, dodaję przecieru pomidorowego, następnie lane kluseczki, zagotowuję i dodaję śmietanę na sam koniec. Myślę, że dwa ostatnie bez znaczenia w jakiej kolejności.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 6653
a jak sie robi lane kluski?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miesza sie jajko z mąką
i solą i dodaje do zupy albo przez sitko albo łyzeczką w zależności jak duże kluski chce sie otrzymać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja to nazywam kluski lane i dodaje już na samym końcu. Dobrze też te kluski smakują w rosole:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
JA najpierw przecier potem lane ciasto a potem śmietanę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zwykle zupa już pomidorowa-tak, żeby smakowała jak pomidorowa, potem lane kluski i na koniec śmietana.Kiedyś zrobiłam odwrtonie-zupa,śmietana kluski i wydawało się jakby smaczniejsze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×