Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczęsliwapoziomka

moja historia-apel do rozsądku.

Polecane posty

Gość szczęsliwapoziomka

czesć, chciałabym sie z wami podzielic moja historia a zarazem zaapelować do moich rówiesniczek aby sie zabezpieczaly przy stosunku. na początek napomnę, że jesli po przeczytaniu tego wszystkiego będziecie myslały o mnie " gówniara, małolata, mysląca dupą nie głową " itp itd, to bedziecie miały poniekąd rację, bo mam zaledwie niecałe 17 lat. a więc, o zabezpieczaniu się uważam że to ważna rzecz, no ale jak przyjdzie co do czego to nie mysli sie o tym, powie sie " ufam mu" , " to tylko tak na chwilę " ale to tylko bezsensowne tłumaczenie się. Wiem że nie jestem jedyna, która wychodzi że jesli jest prezerwatywa to jest, jesli nie .. cóż. Wszystko zaczyna się w dzień przed okresem. Nie miałam żadnych objawów zbliżającej się miesiączki , ktore zawsze od ładnych paru lat się pojawiają. Wtedy pomyslałam że to przecież nie reguła i miesiączka sie spóźni.. dwa dni po dniu w ktorym mialam ją dostać cos we mnie pękło. Zaczęłam szukać pomocy w internecie - a on potrafi być wybawicielem, a niekiedy najgroźniejszym wrogiem. Co stronka to inne objawy ciąży czy miesiączki, byłam w rozpaczy. Moczyłam stopy w gorącej wodzie, brałam gorące kąpiele, piłam aspiryne, łykałam polopiryne, grzałam brzuch termosem.. nic.. Dodam że przy mnie był zawsze mój chłopak - jak zawsze czuły i opiekuńczy , pocieszał.. ale ja wiedziałam swoje, panicznie wyszukiwałam u siebie objawów miesiączki.. na próżno . Przebudziłam się o 3 w nocy z myslą że to wszystko zaraz się skończy - moje cudowne monotonne życie. Tak, dopiero w tamtej chwili zauważyłam jak bardzo kocham moje życie codzienne, lenić się z chłopakiem.. dom - szkoła - dom i tak w kółko. Pomyslałam także o mojej mamie, która pracuje dzień i noc żebym miała wszystko czego bym tylko zapragnęła, żeby żyło mi się lepiej .. zauważyłam jak bardzo jej nie doceniałam, smuciłam ocenami, wagarami.. wyobraziłam sobie jej odczucie , po oznajmieniu jej że jestem w ciąży i będzie to ona musiała płacić za moją głupotę. tej nocy już nie zasnęłam. Dzień 4 był chyba najgorszym dniem, zmieniałam swój punkt widzenia co 5 min, jestem w ciąży- to pewne, niee nie ma szans - nie jestem .. naprzemienny usmiech i łzy.. kupiłam test ciążowy. Bałam się go jak ognia. Wiedziałam że to on mi powie moją przyszłosc. Jednak postanowilam zaczekać.. następnego dnia zaczęły boleć piersi - nagły przypływ nieogarnionego optymizmu, a zarazem wciąż wielki smutek .. dzis jest dzień 6, dostałam upragniony okres. Ale wiem, że to mnie czegos bardzo ważnego nauczyło, obiecuje Wam i sobie że nie zrobię tego bez jakiejkolwiek antykoncepcji oraz że nie zniszczę sobie życia przez głupotę. Zawsze byłam pechową dziewczyną, ale dzis mogę powiedzieć z usmiechem i łzami w oczach że dostałam ogromną szanse. Modliłam się przez ten cały czas do mojego wzorca - Jana Pawła II. Wiem, że mi pomógł. Prosze kochane, zabezpieczajcie się. Wiem, że np. prezerwatywa może zrobić między Wami a Waszymi mężczyznami barierę, ale to nie o to chodzi.. to chodzi o to, aby nie wystawiać waszej miłosci na próbę, ani na cierpienie.

Gość szczęsliwapoziomka
o okres!:D

Gość Beyonce Knowlesss Blue
ludu takie idiotki nie powinny sie zabierac w ogole za sex

Gość -----
a nie przyszło ci do głowy by się nie puszczać.

Gość ula której ukradli nick
o tak , zaszczuć dziewczynę bop miała czelność przyznac sie do błędu ,wyciągnąć wnioski i ostrzec innych , ja bym ją powiesiła i dała relacje live na kafe !

też kiedyś mało nie osiwiałem. Tylko że ja czekałem aż to dziewczyna dostanie okres

Gość kikiiii
Hm moze nie powinnam komentowac tego az tak negatywnie , bo ja nie bylam lepsza w twoim wieku, ale zrobilas glupote . Ale mam nadzieje ze te doswiadczenia naucza cie rozsadku tak jak i mnie... No ale uczymy sie na bledach. Zapytam tylko czy jestes pewna ze to okres ? bo byc moze to plamienie.. ktore pojawia sie wlasnie w ciazy .

Gość kikiiii
Pierwszy raz nie ma tu nic do rzeczy ... Mozna wpasc za pierwszym razem tak samo jak i za 5 czy 100..