Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajaa8585

Pytanie do mam:)

Polecane posty

Gość kajaa8585

Witam mamusie:) Mam do Was pytanie. Jako to jest z prawami kobiet w ciąży. Czy mamy pierwszeństwo w kolejce do lekarza, laboratorium, sklepie? Czy tylko to jest dobra wola innych ludzi? Pytam bo dzisiaj rano byłam w laboratorium na badaniach krwi i mimo, że postanowiłam iść później żeby ominąć dużą kolejkę ludzi nie udało się. Gdy przyszłam przede mną było 6 kobiet. Tu nawet nie chodzi o to, że chciałam wejść pierwsza bo w miarę dobrze się czuję, ale nie znalazło się nawet miejsce żebym mogła usiąść i poczekać na swoją kolej. A niestety przy dłuższym staniu robi mi się słabo i niedobrze tym bardziej, że musiałam być na czczo. Czy tylko ja mam wrażenie, że ogólnie panuje potworna znieczulica wśród ludzi?

Gość kajaa8585
????

to tylko wola ludzi i malo kto ustapi miejsca gdziekolwiek, mi sie zdarzylo to doslownie moze 3 razy w ciagu calej ciazy. nawet jak ciaza jest juz zaawansowana nie licz na wielki cud ;)

Gość tylko dobra wola innych ludzi
Zadne prawo :) i tak panuje okropna znieczulica. Ostatnio jechalam autobusem i wcale nie chcialam by ktos mi miejsca ustepowal,bo ciezko sie nie stalo, wiec wcisnelam sie w kat i staralam zabezpieczyc brzuszek (w 9 msc) niestety kierowca zahamowal i jakas pani na niego poleciala ja tylko delikatnie powiedzialam: ojej prosze ostroznie bo jestem w ciazy. I pani na mnie naskoczyla,czemu ja w ogole stoje a nie siedze. Ja juz wychodzilam i troche jej slowa mnie wkurzyly wiec warknelam,ze jak mialam usiasc jak wszystko zajete. Bylo widac,ze jestem w ciazy,ale ja sie nie upomne o siedzenie. Bo wiem,ze mi ciezko akurat nie jest stac,wytrzymam,moze ktos gorzej sie czuje. Tylko jakby ktosa chcial to moglby sam ustapic,w tym przypadku chodzilo wylacznie o bezpieczenstwo.

Gość kajaa8585
Dlatego boję się jeździć komunikacją miejską bo każdy wie jak jeżdżą polscy kierowcy autobusów;) A na to że ktoś mi ustąpi miejsca nie liczę. Straszne jest to ,że w ludziach jest tak mało empatii. To nawet nie chodzi o to, że w autobusie źle się stoi, boli kręgosłup, może być słabo, ale o bezpieczeństwo. Przy gwałtownym hamowaniu bardzo łatwo o upadek w ciąży kiedy zmienia się środek ciężkości. A najgorsze jest to, że prędzej ustąpi mężczyzna niż kobieta, która prawdopodobnie kiedyś była w ciąży albo będzie.

Gość kajaa8585
Tak, pewnie nagle tych 6 kobitek zaniemogło;) i kosz na zakupy jednej z pań pewnie też się źle czuł;)