Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosiaaa1234

Wyniki badań nasienia

Polecane posty

Gość zosiaaa1234

Hej moj mąż odebral wyniki nasienia i nas niepokoja ale my zbytnio sie nie znamy wiec prosze was o pomoc. Do gina ide dospiero za 2 tygodnie a tylo nie wytrzymam. Jesli ktoś z was sie zna to prosze o wasza interpretację. Objętość ejakulatu 4,5 mln czas uplynnienia 35 min barwa prawidlowa zapach prawidlowy odczyn ph 7,4 koncentracja plemnikow w 1 ml 69,3 liczba calkowita plemnikow 311,8 ruch postepowy po 60 min 7%( to nas wlasnie niepokoi) ruch calkowity 48% plemniki o prawidlowej budowie 11% Zywotnosc 74% leukocyty nieobecne koncentracja komorek okraglych 1.3 Co o tym sadzicie? Prosze o szczere odpowiedzi

Gość zosiaaa1234
Halooooooo pomoze ktoś?

Gość wyniki sa dobre
nie ma obaw

Gość są dobre
wyniki Twojego partnera są jak najbardziej prawidłowe :) porównałam je z wynikami mojego które moim zdaniem były słabsze i powiem ci ze zaszłam w ciąże po mimo obaw. Więc i wam się uda. Dam Ci dobra radę wszystko siedzi w psychice odpuśćcie a uda się zobaczysz :)

Gość zosiaaa1234
dzieki niepokoil mnie ten wynik ruch postepowy po 60 min 7% a norma jest 32% wiec sie niepokoilam

Gość zosiaaa1234
Do "są dobre " a Twoj partner jaki mial wynik ruchu postepowego?

Gość są dobre
mój na wynikach ma coś takiego ruch postępowy wolny 64% nieruchome 25 % ruch niepostępowy 11%

Gość są dobre
a co ma napisane na rozpoznaniu ?

bardziej niepokoilabym sie iloscia niz tym co piszesz!.nie ma tragedii ale tez nie ma rewelacji, no chyba ze te 311 to w mln(w co watpie)...;) ale nie martw sie na zapas.

tych o prawidlowej budowie tylko 11% to tez nie powod do zadowolenia, ale skoro 1 sztuka wystarcza do zaplodnienia to dzialajcie!:) heheh powodzonka!

Gość są dobre
mój miał gorsze wyniki od Twojego i zaszłam w ciąże więc jeżeli wyniki są w normie to nie ma się czym martwić

Gość zosiaaa1234
Topka tak to mialo byc 311,8 mln

Gość zosiaaa1234
sa dobre wlasnie ze na wynjkach nie mialam rozpoznania tylko kazali isc z tym do lekarza a ja ide dopiero za 2 tygodnie

Gość są dobre
topka mój miał 8 % plemników prawidłowych i mimo to zaszłam w ciąże byliśmy nawet w klinice leczenia niepłodności i lekarz powiedział ze wyniki są jak najbardziej w porządku i jak widać miała rację :)

Gość zosiaaa1234
my staramy sie juz od 1.5 roku i nie wychodzi dlatego sie martwie

Gość są dobre
zosia szkoda że nie zrobiliście sobie komputerowego badania nasienia u mnie w mieście płaciłam za nie 150 zł jest mega dokładne i ma nawet wykresy natomiast to tańsze badanie ma tylko najważniejsze rzeczy reszta jest pomijana

Gość są dobre
zosia a robiłaś może podstawowe badania hormonalne ? lekarz sprawdzał czy masz owulację ? jeżeli tak to dlaczego nie zlecił ci badania na drożność i na wrogość śluzu skoro już 1.5 roku nie możesz zajść w ciąże

Gość są dobre
paula trzymam kciuki za lipiec :)

Gość zosiaaa1234
moje badania sa ok tylko jest problem ze mam dlugie cykle ale poza tym to ok

Gość zosiaaa1234
a i owulacje mam bo kilka razy jak bylam u gina to mowil ze widzi ze oulacja bedzie

Gość zosiaaa1234
sa dobre U nas w miescie nie ma komputerowego dlatego moj zrobil podstawowe

tez uwazam ze HSG, i badanie na wrogi sluz to koniecznosc oraz na przeciw ciala we krwi a badania na chlamidie,mykoplasme,ureaplasme robiliscie? albo zmien lekarza

Gość zosiaaa1234
nie tych badan nie robilam tylko te podstawowe ale lekarz mowil ze najpierw musimy zaczac od podstawowych a pozniej reszta. Dzisiaj myslalam ze pojde go gina ale jest na urlopie wiec dopiero za 2 tyg bede mogla isc jak bede niala wolne w pracy

Gość zosiaaa1234
mialam robione tylko LH 4.03 FSH 6,74 prolaktyna 25,81 ESTRADOl 40.05 to wszystko w 6 dc

a progesteron, tsh,t3 ,t4 z tego co widze to fsh masz wysokie to i tak nic nie daje musisz zrobic wszystkie badania zeby potwierdzic jakas przyczyne badz tez wykluczyc

Gość zosiaaa1234
fsh mam chyba srednie bo tu norme napisali 2,9 a 12 tsh tsh mam 1.70 i juz wiecej nic nie mialam robione

Gość zosiaaa1234
nie mam wyboru i chyba musze wylozyc troche kasy na te wszystkie badania bo ich nie refunduja

oj kosztuja kosztuja:O cos o tym wiem glowa do góry jak bedzie sie miało udac to sie uda;)