Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
M@dziuluniek

Rachunek za gaz 2013

Polecane posty

Mam takie pytanko, pierwszy raz mam do czynienia z ogrzewaniem na gaz, a w tym miesiącu o mało nie osiwiałam! wynajmujemy mieszkanko 65m2, właściciel ma drugie tyle plus kawalerka ok 30m2. Podział opłat następuje wg ilości grzejników, my z mężem płacimy 40%, właściciel 50% i dziewczyna w kawalerce 10%. Mamy jeden grzejnik wyłączony, dwa na 2 i dwa na 3. Właściciel dogrzewa sobie kominkiem, a sąsiadka ma jeden grzejnik. W styczniu (rozumiem, że z rachunku za grudzień ? gdzie tydzień byliśmy poza domem) zapłaciliśmy 188 zł. Czyli cały rachunek właściciela wyniósł 470 zł. Teraz w lutym (za styczeń?) stwierdził, że powinniśmy zapłacić 480 zł!! W dodatku obniżył nam o 10% z powodu rzekomych obniżek, ale jak powiedział nie wie czy miały one miejsce :/ Dawniej byłby to rachunek na 534 zł! Tzn że cały rachunek za gaz jest na 1200-1300 zł. Piec jest ustawioy tak, że w dzień ogrzewa do 21 stopni, a w nocy do 19. Podejrzewam, że czujnik temp jest u właściciela, bo u nas jest trochę zimniej (o 1 stopień, ale to może być też spowodowane utratą ciepła). Podobny "rachunek" (490 zł) wystawił nam w listopadzie. Czy to możliwe, żeby przy takim metrażu i takiej temp ponad dwukrotnie wzrosło zużycie (również w październiku, gdzie było cieplej niż w styczniu)? Pytałam już właściciela co ile dostaje rachunki z PGNiG, ale zbył mnie odpowiedzią, że nie wie, bo to żona dostaje rachunki. A koperta z PGNiG leżała jak byk na środku stołu, przy którym siedzieliśmy!! Myślicie, że robi nas w balona?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować