Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fioolecik

Przygotowania do bycia mamą

Polecane posty

Gość Fioolecik

Witam!! Mam pytanie odnośnie rzeczy którymi należy zaopatrzyć się jeszcze przed narodzinami bobasa,to moja pierwsza ciąża i nie bardzo wiem co jest potrzebne dokładnie..Na pewno łozeczko wozek przewijak pieluchy ciuszki,maść na odparzenia,oliwka...i na tym się moja wiedza kończy. Proszę podpowiedźcie mi chociaż ciutke ;) A i kiedy nalezy juz kupowac pieluszki?Bo dowiedzialam sie ze maja one tez swoj rozmiar i nie wiadomo jakiej wagi urodzi sie malec,ktos cos wie? Pozdrawiam Mamusie ;)

Gość Łóżeczko, materacyk
śpiworek, prześcieradła na materac, kocyki- cieńszy i grubszy,rożek, jakaś pościel do łóżeczka tylko nie kupuj kołderki ani poduszki-noworodek na tym nie leży,ochraniacz na szczebelki możesz mieć, baldachim bądź moskitiere(chociaż to zbieracze kurzu)wanienka, ręczniki mogą być te z kapturkiem, do kąpieli i pielęgnacji wysraczy oilatum,aspirator do noska lub gruszka, szczotka do włosów z miekkim włosiem, cążki bądz nożyczki do paznokci, proszek do prania np dzidziuś, termometr, wkładki laktacyjne, pieluszki tetrowe, flanelowe, płatki kosmetyczne, butelka na wszelki wypadek, podgrzewacz-sterylizator-wg uznania, możesz mieć też jakiś smoczek chodź nie koniecznie go podawać, szczotka do czyszczenia butelek, jakiś krem na odpażenia, chusteczki nawilżane, pampersy, wózek no i ciuszki. Rzecz jasna nie wszystko musisz mieć z tej listy. Sama sobie wybierzesz z tego to co uważasz za potrzebne.