Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ręce opadaja!!! o_O

Jak to jest mieć syna? :( Miała być dziewczynka :(

Polecane posty

Gość ręce opadaja!!! o_O

Kurde no :( całą ciąże lekarz mówił, że będzie dziewczynka a teraz tuż przed porodem, stwierdził że jajka widać i syn będzie :/ Ja już się tak psychicznie na dziewczynkę nastawiłam, już o niej i do niej się w formie żeńskiej zwracałam lub po imieniu które miała nosić a tu taki zonk :/ Jak ja wychowam chłopaka? Zawsze uważałam, że chłopców się trudniej wychowuje, że są gorszymi rozrabiakami i że są tacy "trudni". Nie jestem psyhicznie na syna nastawiona, cięzko mi normalnie z tym. Przeraziłam się, że sobie nie poradze z synem :(

Gość hyhy
Oj współczuję..ja bym się chyba zabiła jakbym miała urodzić chłopaka

Gość tikal
my mamy 2 lateniego syna i drugiego w drodze:) jest fajnie, mój mąż mówi, że łatwiej niż z dziewczynką (z jej delikanością, uczuciami itp). Jedno wiem, że syn bardzo naśladuje tatę, robi dokładnie to co on:)

Gość Zostaw go w
szpitalu będziesz mieć następne dziecko :o

Mam córkę i syna i uwierz mi, ale ten trudniejszy i bardziej nieznośny przypadek to córka;) To Ona jest rozrabiaką i głównym prowodylem a syn od urodzenia raczej taki spokojny i poukładany. Ale że ma dobrego nauczyciela to zaczyna doganiać siostrę;)

Ja na syna nie narzekalam pod wzgledem wychowawczym,byl bardzo spokojnym i pokornym chlopcem i tak do tej pory jest mimo ze juz nastoletni.Problemow wychowawczych nie mialam z nim nigdy.Z meza synem identycznie rowniez bezkonfliktowo Ale to glownie liczy sie temperament i takze wychowanie

Gość hgtrfwewhtgew
Autorko dziwne pytanie :) Myślę,że wiekszość mam chce miec córeczkę ALE ja urodziłam synka i kilka dni po jego narodiznach mówiłam do rodziny,że nie zamieniał bym synka na córkę :D i że dziwnie mi na myśl aby miec córke (nawet wprzyszłości). :) może to dziwnie brzmi ALE dziecko tatalnie zmienia zycie,przewartosciowuje wszystko,zobaczysz! JAK WEZMIESZ TA KRUSZYNKĘ W RAMIONA,re raczki te nózi malutkie .. ehh nie da się opisac.. będziesz zakochana po uszy! i będzie ,,Ci wisiało,, czy to syn czy córka :D.Ja jestem szczęsliwa że mam synka :)) największy skarb moejego zycia. Po cichu maże w duchu o cóci ,ale to raczej niemozliwe biorac moją sytuację życiową,mój syn pozostanie jedynakiem :(.

Gość ręce opadaja!!! o_O
ani teraz imienia nie potrafie wymyslić bo żadne mi się nie podoba :/ Jestem przerażona poprostu.

Z córkami mialam i mam czasami przeboje, mimo ze linia wychowawcza ta sama,ale z natury bardziej są temperamentne i nieustąpliwe zadziory

Gość heejjaaa
no ja też ci współczuje, chyba największe nieszczęście w życiu cię spotkało :(

Gość Bo gupota...
taka by nie widzieć ptaka

Gość ręce opadaja!!! o_O
wiem, że powinnam się cieszyć że zdrowe itp, no ale kurde nie potrafie ukryć rozczarowania. Mąż się śmiał, że jednak "pytong" będzie i że w różowych śpiochach będzie popylał, a ja totalna załamka. Zawsze myślałam że będę taka zżyta z córką, wyobrażałam sobie jak już będzie nastolataką, że będę dla niej przyjaciółką. Z synem mi się raczej to nie uda :/

""""Mam córkę i syna i uwierz mi, ale ten trudniejszy i bardziej nieznośny przypadek to córka To Ona jest rozrabiaką i głównym prowodylem a syn od urodzenia raczej taki spokojny i poukładany. """" ­­­ U mnie identyczne,tylko ze syn i corka to rownolatki bo blizniaki :)

Gość Wiesz..
...ile kobiet chcialoby byc na Twoim miejscu ? Ciesz sie z zdrowgo dzieciaczka.

Gość Bo gupota...
sorki tak mi się zrymowało i nie mogłam się powstrzymać. A tak na serio to gupotka taka teraz by płeć podglądać . Czekasz do porodu i jest wszystko na 100% wiedome. Najcudowniejsza niespodzianka życia. Staram się 3 dziecko i wiem żę nie zgodzę by poznać płeć przed porodem i mój lekarz będzie miał zakaz pisnąć słówko nawet mężowi. Ciesz się żę zdrowe-a z chlopakam łatwiej-mam 2

Gość njho
a ja bym nie zamieniła mojej córki na chłopaka:)

""""Zawsze myślałam że będę taka zżyta z córką, wyobrażałam sobie jak już będzie nastolataką, że będę dla niej przyjaciółką. Z synem mi się raczej to nie uda """"" ­­­ No tu sie zapodzasz i to jak !!nie zawsze coreczka z mamunią ą sa w takich przyjacielskich relacjach, bywa ze bardziej z ojcem sie dogada cora niz z matką!! Moja corka oprocz nalezycie wykonywanych obowiązkow i mowienia to co wypada, nie nalezy do przytulasnych i psiapsiolkowych istot Wiec nie bądz taka pewna ze corka zawsze bedzie blizej matki, bo w moim przypadku jesli chodzi o najstarszą corke to sie nie sprawdzilo Zosia-samosia nietykalna i tyle. Nie boli mnie to bo to jest juz jej taki urok

Gość tikal
musisz nauczyć się nie patrzeć na dziecko roszczeniowo, będziesz sobie wyobrażała, że będzie takie a takie a ono wcale takie nie będzie. Myślę, że miłość ciebie opanuje i wtedy już nie bedziesz miala takich problemow.

Gość ręce opadaja!!! o_O
obawiam się też tym bardziej syna, bo wiem jaki mój mąż ma charakter i wiem, że był trudnym dzieckiem :/ Ja zawsze byłam taką cichutką myszką, za niemowlaka trzebabyło mnie wręcz wybudzać na jedzenie, a potem też zawsze grzeczna jak aniołek a on to taki szatan był. Wiecznie ręce połamane, żebra... o matko :/

Gość yyhhggttrrda
A dlaczego przyszle Mamy mialyby wolec corke? Zawsze chcialam miec SYNA (mojego malego mezczyzne) a nie corke z problemami w okresie dojrzewania, sukienkami, kosmetykami, niepotrzebnymi kompleksami, ewentualna ciaza, chlopakami i Bog wie czym jeszcze... :D Zawsze lepiej dogadywalam sie lepiej z chlopami ;-) niz babami ;-) Teraz jeste w 2 ciazy - z USG wynika, ze bedzie corka i czuje sie rozczarowana. Bedziesz miala SYNA pierowrodnego ciesz sie! :D

mam synka 5 lat, i jest to najwspanialszy dar od losu jaki moglam miec, jest nie dosc ze grzeczny, to bardzo troskliwy, kochany znam wiele dziewczynek w jego wieku i sa bardziej niegrzeczne, interesowne, zlosliwe , jak to baby juz od malego wydziwiaja z ubiareniem itp, a ja mam malego mezczyzne, ktory juz rywalizuje z tatusiem:) nie wyobrazam sobie wlasnie jak to jest miec dziewczynke, pewnie tak samo, ale jej nie mam , a widze same plusy posiadania synka :)

kochac bedziesz bez wcgl na plec, a kiedy podrosnie bedziesz sie smiac,ze wolalas kiedys miec dziewczynke :)

Zobaczysz, że jeszcze do porodu (nawet jak mało czasu zostało) oswoisz się z myślą, że będzie syn. Ja w pierwszej ciąży po cichu marzyłam o synu. 17 tydzień, USG, córka - poczułam się trochę zawiedziona. Ale im bliżej rozwiązania a potem poród, córka na świecie i już wiedziałam, że za 10 chłopaków bym Jej nie oddała. Spokojnie.

Gość oj tammmm przesadzasz
autorko to będzie TWOJE DZIECKO :) i to jest najważniejsze .Będzie dobrze:)

Gość ręce opadaja!!! o_O
może to, że tak bardzo chciałam mieć córkę było efektem tego, że sama miałam poprostu koszmarny kontakt z matką i obiecałam sobie, że dla mojej córki będę wręcz idealną matką :( Chciałam jej dać wszystko to czego moja matka mi nie dała :( Nie mam pojęcia jak wychowywać syna :( Może muszę się oswoić z tym. Mam jeszcze troche czasu, może tak jak mówicie, jak mi go już położą na piersi to przestanie się dla mnie liczyć czy to syn czy córka. W końcu bardzo pragnełam dziecka.

Ale i dla syna możesz być idealną mamą i możesz mieć z Nim o niebo lepszy kontakt niż miałabyś z córką. To nie jest zależne od płci:)

Gość ręce opadaja!!! o_O
mam nadzieję, że podołam. W końcu i tak nie mam już wyjścia... :)

Gość diabliquee
a ja chciałam mieć synka i udało się. Ja jakoś nie przepadam za dziewczynkami - ale jeśli mogłabym wybierać tylko i wyłącznie chłopak. Drugie dziecko - też chciałabym chłopca. N

Gość mam trójeczki
Autorko teraz będzie synek a następna może być dziewczynka :) ja tez miałam okropne parcie na dziewczynkę i powiedziałam, że będę próbować do skutku :P za trzecim razem się udało :D ale tak jak piszą dziewczyny : chłocy są grzeczniejsi :?

Gość luiza l
wspaniale, nie zamieniłabym go na nic innego chcę drugie dziecko, ale chyba nie wyobrażam sobie dziewczynki oczywiscie jak będzie to będzie kochana też bardzo