Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość garnier645399r

Da radę opanować chemię od podstaw do poziomu rozszerzonego(matura) w rok

Polecane posty

Gość garnier645399r

i 3 miesiące?

Gość t5fy6gu
Jak się człowiek uczy systematycznie, to na pewno da radę.

Gość ixyyyyyyyyyyy
jak chcesz i bedziesz uczyc sie codziennie to pewnie sie uda

Gość x2xx
myślę, że jak sie przyłożysz to ogarniesz spokojnie:) na studiach w 1 semestr trzeba sie nauczyc tyle co np robi się przez około 1-2 lata w liceum. Więc solidnie sie przyłuz i dasz radę. Tylko liczą się CHĘCI.

Gość garnier645399r
no właśnie bo w szkole wychodzi na to 6 lat, ale jak przeznaczę na naukę kilka godzin dziennie to mogę sobie poradzić. Myślicie że uda się to typowemu umysłowi humanistycznemu?

Gość yyyKafeKrytykant
przyłuz :o

Gość t5fy6gu
Ale w ogóle nie miałaś styczności z chemią? To może być problem. Myślałaś o korepetycjach?

Gość x2xx
ja chodziłam do humana, ale pojęcie z matmy to miałam. A jeśli chodzi o chemię to szło mi średnio na 3. A na studiach miałam chemię i nie miałam z nią problemów. Analityczną- egzamin zdałam na 100 %:D więc, jestem dowodem na to, że chemii da się nauczyć, ale naprawdę musisz solidnie nad nią pracować. No i jak czegoś nie rozumiesz to przydałaby Ci się osoba, która Ci to wytłumaczy:)

Gość garnier645399r
miałam styczność przez 6 lat ale nic nie pamiętam:D mój błąd bo nie uczyłam się systematycznie i później ciężko mi było opanować nowy materiał. Na koniec roku miałam ledwie 3 :(

Gość ixyyyyyyyyyyy
"Ale w ogóle nie miałaś styczności z chemią? " hahaha a co to w szkolach teraz nie ma chemii? :D

Gość garnier645399r
tak, myślałam o korepetycjach- bez tego ani rusz :) x2xx- dzięki! przywróciłaś mi wiarę w moje możliwośći :)

Gość fcvjkkj
możliwość jest, ale to nie jest humanistyczne rycie na pamięć, musisz to zrozumieć. Na pewno podstawy jakieś tam masz, ale dobrze byłoby gdybyś się z kimś skonsultował - może znasz ucznia z biol-chemu, albo nauczyciel prowadzi jakieś koło naukowe? Pisze Ci to studentka Farmacji po biol-chemie:) więc jakbyś miał jakieś pytania pisz śmiało, chociaż z tego co wiem to materiał się obecnie trochę zmienia.

Gość x2xx
proszę :) uwierz w swoje możliwości:) na pewno dasz radę- przeciez rok i 3 miesiące to na prawdę sporo czasu:) jak będziesz się systematycznie uczyć to sobie poradzisz:)

Gość garnier645399r
kółko niekoniecznie,bo nie jestem już uczennicą. Korepetycje na pewno muszę wziąć pod uwagę, ale to też nie mały wydatek. Większość materiału będę musiała przerobić sama i rozwiązywać mnóstwo zadań

Gość fcvjkkj
no to do rozwiązywania zadań polecam zbiór Pazdro - to taka podstawa, a z ksiązek to chyba operon, nie pamiętam już. Korepetycje możesz brać od studentów- zawsze taniej:) Najlepiej Ci wytłumaczy ktoś studiujący chemię rób właśnie Farmację(sama chemia).

Gość garnier645399r
ok. dziękuję bardzo za rady :)