Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeedsa

Jak ugotować kasze manne????????

Polecane posty

Gość eeeedsa

Dla 11 msc niemowlaka -chyba gotuje się na wodzie? (taka zwykła kasza manna) czy jak? I podem dodać do letniego mm ? Cholera zielona jestemm w tym temacie

Gość na mleku jest lepsza
dajesz dwie szklanki mleka,wtedy zjesz i ty lub ktos z rodziny bo dla malego to za dzuo. standardowo : 2 szklanki melka,odlewasz pol szklanki i w niej rozmieszasz 2-3 lyzki manny reszte mleka zagotowujesz,dodajesz rozmieszana manne i gotujesz 6-8 minut caly czas mieszajac by sie nie rpzypalila.

Gość moja mama jak gotuje bratu
To na mleku z kartonu. Nie wiem jak tam proporcje. Wiem że gotuje mleko i a kasze rozrabia w odrobinie zimnego mleka. Później wlewa to do tego gotujacego. Później chwilę to gotuje. Myślę że tak koło 5 min. I daje do jedzenia. Nie miesza tego z mm

Gość a ja robię tak
Ja dla córki 12 miesięcy robię na wodzie bo ma skazę. 100ml wody jak się gotuje pomalutku wsypuję 2 łyżeczki kaszy a drugą ręką cały czas mieszaj bo inaczej robią się mega grudy. (łyżeczki takie od mleka mm plastikowe) Gotuję to około 2 minut mieszając by się nie przypaliło. Następnie buch na talerzyk plus do tego starte jabłko, gruszkę lub poduszony banan!!!!

jeśli gotujesz dla małego dziecka polecam kaszkę błyskawiczną w folii z misiem na obrazku - nie pamiętam firmy, ale jest rewalacyjna. Przepis na zrobienie jest na obrzeżu folii, gotuje się 2 minuty. ja przypomnę sobie firmę - napiszę. Dawno nie gotowałam bo mój Młody już na innym etapie :)