Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chaberkowaa

Praca w domu pomocy społecznej czy w domu dziecka?

Polecane posty

Gość chaberkowaa

Szukam pracy, zastanawiam się nad wysłaniem cv do domów dziecka lub domów pomocy społecznej. Czy ktoś wie jak wygląda praca w takich ośrodkach?

Gość fgty67arash to pers -qa nie
a jak twe wyksztalcenie wyglada?? bo tam wyzsze tylko .

Gość barnapapa
ale w jakiej roli? w DPS-ach jest spoko, a w domach dziecka, nie wiem jak jest.

Gość marta37
praca w domu pomocy to bardzo ciezka praca i nie dla kazdego, wiec lepiej sie dobrze zastanow. a na jakim stanowisku bys miala pracowac?

i to specjalistyczne, ja jestem po socjologii i mam etat w domu pomocy spolecznej, biuro.

Gość ghghfjgfh
JESTEM CIEKAWA DLACZEGO TAKKA PRACE WYBIERASZ||? CZYM SIE KIERUJESZ

Gość chaberkowaa
Mam wyższe ale pedagogiczne a do domów opieki to raczej pielęgniarstwo mile widziane...

Gość barnapapa
kurka, kafe się wiesza

Gość ghghfjgfh
YHYM TO TYLKO WYKSZTALCENIEM SIE KIERUJECIE?? JESSUU :D

Gość chaberkowaa
Chciałabym pracować jako opiekun w domu dziecka ale nie mam odpowiedniego przygotowania -terapeuta czy też socjologia... No i zero doświadczenia...

Gość chaberkowaa
Powiedzmy, że w czasie wyboru studiów kierowałam się marzeniami a nie sercem, a teraz już za późno z różnych względów na podejmowanie 5 letnich studiów pielęgniarskich. A jestem taką "siostrą miłosierdzia" chciałabym pomagać ludziom, stąd chęć pracy w domu dziecka.

takich jak ty siustr jest na peczki na wolontariacie o prace ciezko jak o kazda inna

Gość antyMoDQA
Ciezkie prace .I malo wdzieczne. Jedna to praca z dziecmi i mlodzieza raczej trudna..wiec trzeba miec troszke podejscia,wiec mysle ze to bylo by raczej wyzwanie. Praca w opiece to wieczne wysluchiwanie placzu ludzi...wole jednak dzieciaki ,nawet jesli to ta trudna mlodziez. ;)

chaberkowa DPS i DD - praca cieżka, wymagajaca, na ogół zarobki bardzo niskie w porównaniu z nakładem pracy. Szczerze mowiąc musialaby przymierac głodem , zeby pracowac w tych placówkach. Natomiast zastanawiam sie jakimi kategoriami myślisz, skoro będac młodą osobą piszesz o tym , że jest za późno na podejmowanie nauki - w perspektywie wielu lat jakie masz przed sobą, za późno jest na przekwalifikowanie :O? dziewczyno, ogarnij się.

Gość chaberkowaa
do enfant.. Jestem ogarnięta! Nie osądzaj ludzi po paru zdaniach, nie znasz mojej sytuacji. Nie jestem egoistką żeby myśleć tylko o sobie. Mam małe dzieci i męża który studiuje, oprócz tego rozpoczęliśmy budowę domu. Studia wymagają dużych nakładów nie tylko pieniężnych. Więc jak się nie ma co się lubi to się lubi/ akceptuje co się ma!

Gość wykształcenie pedagog.
jest w sam raz do pracy. ale pewnie będziesz musiała się doszkolic

chaberkowaa nie, nie jesteś. Bo w perspektywie masz obowiązek zapierdalania do 67 roku życia ( dzisiaj), wiec obstawiam jakieś 40 lat :O? Wiec zamiast inwestowac w siebie, po to żeby za parę lat zyc spokojnie i na poziomie Ty piszesz , ze jest za późno... Z taką mentalnością daleko nie zajedziesz🖐️

Gość ghghfjgfh
no tak najlpiej to oceniac innych ehh :D

Gość chaberkowaa
A co jest złego w tym, że chcę pracować w domu dziecka i zrobić dodatkowe fakultety, a nie stawiać wszystko na głowie i rozpoczynać nowe studia?

Witam. Szczerze polecam tą stronkę. badania-reklamy.com/?ref=106199 Bez żadnych kosztów i wkładu własnego. Misięcznie zarobisz conajmniej 500 euro za 40 minut dziennie. POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!! SPRAWDŹ I POLEĆ INNYM. badania-reklamy.com/?ref=106199 badania-reklamy.com/?ref=106199

Gość gość
moja kolezanka skonczyla kierunek z opieka spoleczna tu www.wzspgdynia.pl i pracuje w domu opieki spolecznej, no nie jest ciekawe to fakt, ale jezeli ktos lubi go to pasjonuje no to w zasadzie nie wydaje mi sie, zeby to byla okropna praca.

Gość Maryśka_bebiko_32
Już kiedyś tu pisałam - żadne ankiety, mlm, klikanie w reklamy i inne śmieci. Na MLM dorobić się można tylko będąc na samej górze i kilka osób z średniego szczebla - piramida, proste. Ja kiedyś wpadłam tutaj : http://www.jakzarabiambezetatu.pl/ I cieszę się z tego strasznie. Po porodznie nie musiałam wrócić do pracy - bo "pracuje" w domu (około godzinki dziennie :P). Nie namawiam ! Tfu tfu tfu - ale być może komuś to pomoże tak jak mi. Wszystko poparte dowodami - kontakt z autorem, dla mnie rewelacja. Tyle co Autor nie zarabiam (było by super :P) ale starczy na życie + jakaś przyjemność, a to mi w zupełności wystarczy. Tym bardziej że mam wolne i nie muszę tyrać na etacie. Pozdrawiam świeże mamy :)

Gość ja tu_tylko_sprzatam
zadna praca nie hanbi oprocz tej za nisko oplacanej :classic_cool:

Gość Mirek48_POL
Polecam, działa : www.jakzarabiambezetatu.pl

Gość gość
w domu dziecka są trudne dzieci i trudna młodzież... zdajsz sobie z tego sprawe?

Gość gośćmika
ja byłam na stazu w domu dziecka i nie polecam- praca w nocy świeta weekendy po 12 h, teraz chce isc na staz do dpsu

Gość gość
moja kolezanka tez zdecydowala sie byc opiekunka do osoby starszej i robi taka szkole www.dental.szczecin.pl - jestem ciekawa czy bedzie stala ciagle przy swoim postanowieniu, bo to niezwykle trudny zawód