Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KASIACRAZY

CUKRZYCA A DZIDZIUS

Polecane posty

Gość KASIACRAZY

Witajcie!! Proszę napiszcie o swoich doświadczeniach bo zwariuje. Mam 42 lata i jestesm w 35 tygodniu ciąśży ..trzeciej...Dwie pierwsze bezproblemowe..momo,że też wcale nie byłam młoda.;Fakt dzis 5 letni Majka urodziła sie duża bo 61 cm i 4300..ale wszystko super drogami natury. W tej ciąży mam wysoki cukier (cukrzyca ciązowa) i mimo insuliny ..nie bardzo spada..wczoraj byłam na usg mala jak na ten tydzien ciąży duża wazy 3 kg i najgorsz ema brzuszek duzy ..odpowiada 38 tygodniowi. Lekarze bardzo straszą mnie konsekwencjami..chorobami..a ja odchodze od zmysłów.... Jutro ide do szpitala..maja mi ustailizowac ten cholerny cukier... Prosze powiedzcie o waszych doświadczeniach w tym temacie..i rozwoju dziecka!!1 Urodziło sie zdrowe???

Gość gigaset30
Tez mialam cukrzyce w ciaży, i moje dziecko urodzilo sie małe ale zdrowe. Niestety mialam tak silna cukrzyce ze nie dalo sie ustabilizowac cukru dieta i musialam brac insuline.

Gość KASIACRAZY
Gigaset!Ja mimo ze biore insuline tez nie moge ustabilizowaccukru..fakt mam tez problem z ustawieniem diety. A jaki mialas ten cukier??jakiepoziomy??

Gość KASIACRAZY
Hickary! A ja wyglądałaTwoja dieta?? B ja mam problemz jej ustawieniem?? I jaikie miałas cukry?/jak długo podwyzszone?? I jak dzidzius??

Cukrzyce mialam od 29 tc. Dziecko zdrowe. :) Cukry - jak testowalam na diecie co moge co nie miewalam takie srednie - okolo 170. Gdy ustawilam diete zawsze sie miescilam do 120 po godzinie. Dieta wygladala tak: - 50 gr chleba pumpernikiel ( tylko on mi najslabiej cukier podnosil) - z Biedronki, z chuda wedlina lub schabem wlasnej roboty, salatka - salata, pomidor, ogorek z mala iloscia jogurtu naturalnego - tosty - 50 gr chleba, wedlina, pomidor, symbolicznie ser - jablko, 3 sliwki, gruszka, pol banana, brzoskwinia mala lub morela, kilka winogron lub 15 truskawek z jogurtem naturalnym lub serkiem wiejskim - mieso, ryz lub kasza, fasolka lub brokuly - bez masla - pestki dyni lub slonecznika, orzechy nerkowca - mala garsc - salatka z kurczakiem lub cos w podobie do sniadania, albo bagietka z serem - koniecznie chcleb, bo inaczej ketony rano...

Gość KASIACRAZY
Duzo w tym mojej winy..bo nie przestrzegam tej diety tk jak powinnam..najgorzej z chlebem..chyba musze sprobowac ten pumpernikiel. W sumie to ja mam ten cukier tak srednio jak Ty,,wiec skad takie duze dziecko..i to straszenie przez lekarzy?? Alepoposiłku raczej nie udaje mi sie utrezynmac 120..zawsze wyzej

Wina weglowodanow... ja jakbym na sniadanie zjadla 3 kromki chleba to bym miala pewnie ze 180... moja mala w 39 tc wazyla 3200

Gość Autorko to jest tak,
że już Twoja córeczka 5-letnia była "wskazaniem" do obserwowania Cię pod kątem cukrzycy, bo Twoja córcia urodziła się b. duża. Mało się o tym mówi, ale urodzenie dziecka powyżej 4 kg jest wskazaniem do obserwacji cukrzycowej. Ja też się zamartwiałam, bo w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową, w drugiej ciąży, 4 lata później o dziwo nie. Bałam się bardzo, miałam 24 lata i nikt nie podejrzewał cukrzycy. Wyszła przy standardowym badaniu, miałam rygorystyczną dietę. U synka obwód główki wychodził duży, brzuszka nie i faktycznie główkę miał dość dużą, ale wszystko w porządku. Urodził się w 39 tc z wagą 3540 g całkowicie zdrowy. Córcia z drugiej ciąży urodziła się mniejsza. Pozdrawiam Cię, będzie dobrze