Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniqua33

shi tzu:)))super topik dla właścicicieli psiaków

Polecane posty

Gość aniqua33

witam:)

Gość aniqua33
szukałam i szukałam i nigdzie w necie nie mogłam znaleźć fajnego topiku o psiakach...shi tzu wiec zapraszam:) Moj nazywa sie Tairo i ma 4 miesiące i jest strasznym łobuziakiem:)

Gość kiskakiikk
Mój kończy roczek w kwietniu i jest kochany :) te psiaki są w ogóle boskie :)

Gość aniqua33
No hej:) tak boski jest na pewno tylko strasszny łobuziak...czy to z wiekiem mija?masz chłopczyka czy dziewczynke?

Gość kiskakiikk
chłopczyka- Zygmunt :) troche się już uspokoił, najgorzej było 5-7 miesiąc, teraz troszkę wydoroślał, podobno te pieski to takie spokojne i grzeczne ale widze że nie tylko ja mam łobuza :)

Gość kiskakiikk
w każdą noc wyciągam szminkę Zygmusiowi

Gość aniqua33
jasne grzeczne:) ale wiesz ja własnie tez zanim kupiłam tego psiaka to dużop o nim czytałam i wszedzie pisało własnie ze to spokojne pieski..ty mi nie mów ze najgorsze przede mną..tylko ze on jest taki słodziak ze nawet jak nabroi a spojrzy na mnie tymi oczkami łobuzerskimi to jak tu sie gniewać

Gość aniqua33
A ja zabawki pochowane:)mój gustuje w pluszakach i barbie:)

Gość aniqua33
powiem szczerze ze ja jeszcze jestem przed obcieciem go wiec jest taki puchaty misiak...a co znaczy wogóle ze najgorzej było 5-7 miesiąc...ąz sie boje pytac:)?

Gość kiskakiikk
hehehe szminkę:P podszywie blisko byłeś :P różową kokardkę :) wtedy próbował najbardziej dominować i zaczął gryźć:( dostał pare razy po dupie bo innej rady na niego nie było..

Gość kiskakiikk
może u ciebie nie bedzie tak źle :) bo mój jak czegoś nie lubi to się złości, do dzis warczy, teraz gryzie sporadycznie

Gość aniqua33
a pomogło?bo mój też dostaje ale pomaga tylko na chwile i właśnie próbuje dominować..szczeka na nas jak na niego krzycze na przykład i próbuje skakac do nas i gryżć nas choc teraz roche sie uspokoił..problem mam też z sikaniem bo jak go dostałam to miał 6 tyg i sikał na mate nie można było z nim wychodzic tera choc juz z nim wychodzimy to nadal sika w domu a juz nawet nie na mate tylko gdize mu sie spodoba

Gość aniqua33
musze jakies zdjecie wrzucic na kompa:)a czy twój ma kucyk? bo mój od 2 dni ma ale tak dziwnie wyglada wolałabym zeby nie miał ale nie chce go jeszcze stresowac wizyta u fryzjera:)

Gość aniqua33
gdzie ty te szminki trzymasz ze on ci je zabiera:)szminki fajnie pachna pewnie to mu sie podoba:)

Gość kiskakiikk
pomogło widać różnice zwłaszcza kiedy mój chłopak to zrobił pare razy :) potem zaporzyczyłam od niego technike:) bo ze mną to wyglądało tak że zlałam psa z bezsilności i byłam sama cała w nerwach, a mój jak go ugryzł to ze stoickim spokojem złapał jedną ręką za kark że się nie ruszył i drugą przysadził w tyłek, bez żadnych nerwów, i to rzeczywiście pomogło z tym gryzieniem, jest naprwde dużo lepiej. Ja osobiście strasznie nie lubie go bić i robie to tylko jak ugryzie, poza tym można mu praktycznie wszystko :) sikanie samo przeszło z czasem, ja z moim duzo latałam ale kolezanka chodzila 4 razy dziennie i sie nauczyl w tym samym czasie co moj :) A jeśli chodzi o gryzienie w zabawie to najlepiej pobac zabawke, u mnie dominują pluszaki, i jak Zygmunt uslyszy komende daj zabawke to biega po calym pokoju i nie moze sie zdecydowac ktorą wybrac :D

Gość kiskakiikk
z tymi szminkami to był podszyw :) ale jak mam takie pomadki ochronne gdzies rzucone na łóżko to w sumie nie raz mi zgryzł ale to chyba nie tyle o zapach chodziło ile że miał fajną zabawkę :) Witamy yorka :D mój się może bawić z każdym psem :)

Gość aniqua33
hej kropka:) yorki tez sa fajne ja kupiłam shi tzu bomój mąz by z yorkiem nie wyszedl...oczywiscie z tym tez sie wstydzi wiesz facet to uznaje tylko owczarka...chyba ma jaki kompleks:)

Gość aniqua33
ja tez ie lubie go bić ale czasem nic innego nie skutkuje ale właśnie słyszałam ze shi tzu maja taki dominujacy charater i trudno go okiełznać..a kiedy pierwszy raz obcinałyście wasze psiaki??

Gość kiskakiikk
ja obcinałam poźno, koniec grudnia miał jakies 8 mc :) ja sama na początku chciałam mieć yorka bo są troche mniejsze, ale teraz tej spłaszczonej mordy na nic bym nie zamieniła :) kropka ile lat/miesięcy ma twój piesek??

Gość aniqua33
...i wytrzeszczonych oczu:)własnie kropka i co masz chłopczyka czy dziewczynke? yorki sa chyba grzeczniejsze od shi tzu?

Gość lalale
za 4 tyg, mam odebrać pieska mam do was pytanie jeśli możecie napiszcie ; mam miec pieska z miotu orginalnej matki shi tzu a ojciec nn jak myślicie bedzie miał włosy? zależy mi bo dziecko ma uczulenie na śierśc a nie stać mnie na takiego z rodowodem!

Gość aniqua33
wiesz co nie wiem szczerze wogóle bym nie brała bo nie wiadomo co z tego wyjdzie.a ile za niego płacisz?bo mozna kupic shi tzu po obu rodzicach bez rodowodu juz za 400-500 zł

Gość aniqua33
poszukaj na necie takiego od osoby prywatnej nie z rodowodem ale shi tzu bo co zrobisz jak nie bedzie miał włosów a o charakterze juz nie wspomne..psy z krzyzwek czesto sa wredne...a shi tzu to ogólnie łobuziak wiec wiesz:)wogóle co znaczy nn?babka nie wie z kim sie jej piesek puscił??

Gość kiskakiikk
no ale tez istnieje ryzyko że zostaniesz oszukana, ja tak kupiłam i mi sie udalo ale slyszalam rozne przypadki, no i piesek moze miec zwykła sierć ... Pamietaj tez ze zluszczajacy naskorek i slina psa tez uczulają, wiec radze to jeszcze przemyslec

Gość kiskakiikk
jesli sie juz zdecydujesz, ja bym na twoim miejscu jak ci nie stac nawet na takiego za 400 zł proponowala mieszanca shih tzu ale z jakims znanym pieskiem np sznaucerem albo innym ktory ma włos

Gość aniqua33
mnie własnie hodowca chciał oszukac i sprzedał chorego psa naa szczescie moja przyjaciolka to zauwazyla i oddałysmy go i pozniej wziełam od prywatnej dziewczyny która pusciała swoja suczke z innym shi tzu (mam nadzieje:) i jest sliczny

Gość aniqua33
kiskakiikk a ty masz z rodowodem?

Gość aniqua33
z ciezkim sercem musze na chwilke zmykac:((

Gość kiskakiikk
bez ale w typie shih napewno jest :) i w sumie dopiero po zakupie z pseudo uswiadomilam sobie ile jest oszustow i ciesze sie za trafilal na prawdziwego shih :) chociaz chodowca zapewnial mnie ze 4 kg nie przekroczy a juz mamy 6 ale to mniejsza o to :D