Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ks. Tadeusz Cebulka-Czkawka

Mam 22 lata (rocznikowo 23) i nie pracuje, studiuje dziennie Ekonomię dopiero na

Polecane posty

na 2 roku. Czy źle robię że nie pracuję. Czy są osoby w tym wieku, które tak jak ja nie pracują? Czy zostanę bezrobotnym? Chcę zostać w Polsce.

Gość AkademiaGórniczoHutnicza
Prawda jest taka że w Polsce studia wiele nie dają, mówię o kierunkach tak komercyjnych jak np Ekonomia, gdzie mase ludzi ma takie wykształcenie i poprostu Rynek pracy ma z czego wybrać. prace napewno znajdziesz ale nie oczekuj kokosów z tego. Dobrze zarabia się tylko jako Prawnik,Lekarz, czy ktoś w banku na wysokim stanowisku a na takie trzeba minimum 10 lat pracować, więc masz odp jak to jest. Pozdrawiam.

na mgr chciałbym iść na finanse i rachunkowość ale nie wiem czy mi się uda dostać, ewentualnie na informatykę i ekonometrię, ale tutaj boje się że będzie bardzo trudno i sobie nie poradzę. I nie wiem czy po tym kierunku "informatyka i ekonometria" łatwo o pracę?

Gość AkademiaGórniczoHutnicza
jak ktoś jest dobrym informatykiem to dostanie pracę bardzo dobrą, w której się nie zmęczy a zarobi dość dużo od 5-tyś w górę, znam człowieka po informatyce, co prawda ma już kilka lat stażu w tym kierunku i zarabia lekko około 15tyś zł miesięcznie, ale papierek to nie wszystko, trzeba posiadać spora wiedzę na ten temat aby dostać cos ciekawego. Co do finansów i rachunkowości, to tak jak napisałem wyżej prace np w bankach są bardzo przyzwoite ale aby awansować na dobre stanowisko trzeba pracować kilka lat.

Ale Informatyka i Ekonometria to nie jest to samo co Informatyka