Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia1995

Porada

Polecane posty

Gość Kasia1995

Witam! Mam koleżankę(28 l.) która zaszła w ciąże ze swoim chłopakiem który na wieść o tym,że będą mieli dziecko uciekł za granice i nie chce płacić alimentów ani nic.Koleżanka wie do jakiego kraju,ale nie wie do jakiej miejscowości ani adresu nie zna. Jest kompletnie załamana nie widzi żadnego pozytywu. Na pomoc przy dziecku moze liczyc ja załatwiam jej też ubranka dla dziecka,łóżeczko,wózek itp. Czy należa jej się jako samotnej matce pieniace od państwa? Ona mówi,ze tylko jednorazowo ponieważ później będzie zabierał je komornik który zabiera jej też z wypłaty. Chce po urodzeniu powiedzieć,ze ojciec dziecka nieznany. Prosze o pomoc bo juz sama nie wiem jak ja pocieszyc. Z góry dziękuje

Gość EleGannt
sprawa w Sądzie prawdopodobnie trochę potrwa ale również alimenty mogą płacić rodzice tego dżentelmena a nawet jego dziadek

Gość yyyKafeKrytykant
"później będzie zabierał je komornik który zabiera jej też z wypłaty" a czemu komornik ma zabierac? pieniace?

Może zgłosić się do opieki społecznej tam spełniając kryteria dostaje nie raz nie małe pieniądze. Od Państwa zapomoga,becikowe to napewno pomoże. Czy wpisanie ojciec nieznany napewno może wpłynąć na większą kwotę zapomogi od opieki społecznej jednak niewiele to zmienia,mysle ze lepiej podac dane ojca w razie gdy jej zabraknie,i dla dobra dziecka. Bo ojciec wkoncu dorosnie i bedzie ostro zalował. Wiem z wlasnego doswiadczenia. pozdrawiam

Gość Kasia1995
Do Darmowy Facet:Nie wcale się nie szmaci była z tym facetem lat i zabezpieczali się właśnie nie widać jakie zabezpieczenia są skuteczne;/ Dzięki za...rade!;/;/;/