Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna 25

Mam dość swojej angielskiej tesciowej :(

Polecane posty

Gość Anna 25

Witam Od 7 lat mieszkam w UK .Przyjechałam tu na studia .Miałam po studiach wrócic do kraju ale rok po przyjezdzie poznałam swojego męża . Wszystko było pieknie i ladnie przed slubem jak i po ,do momentu gdy na świat przyszła nasza córeczka .Wiem , ze oszalała na punkcie wnuczki ale jej codzienne wizyty doprowadzaja mnie do szału . Nie mogę nacieszyc sie chwilami tylko z córką bo ta z wszystkiego mnie wyręcza . Na spacerze to moge zapomnieć o prowadzeniu wózka . I te jej rady i porady to mi bokiem wychodzą. Jak mam jej delikatnie uswiadomic by przestała nas nachodzic ? Męczy mnie jej wieczna obecność w domu :(

Gość Krawolwaf
a jakby nie pomagała to byś zrzędziła, w ogole to masz jakąś ambicje? co jest fajnego w podcieraniu tyłka bobasa i pchaniu wózka? :O dobrałyście się :O

porozmawiaj z mezem,niech spokojnie wytlumaczy mamie,ze potrzebujecie wiecej intymnosci jako nowa rodzina w trojke :)

Gość Anna 25
Dodam, ze ona nazywa sie Elzbieta Druga i mieszka w wielkim domu, ktorego nie pozwala mi sprzatac nawet.

Gość BrazylijskiDymacz
oddaj teściowa do okna życia.

Gość versace1
sadze ze jakikolwiek podtekst aby bywala u was rzadziej doprowadzi do jej obrazenia sie. zrob po prostu tak zeby ona myslala ze masz inne plany np oznajmij ze dzis jest u ciebie kolezanka, nastepnym razem to ty idziesz do kolezanki, jeszcze nastepnym nie otworz po prostu drzwi. wiesz nawet dobrze jesli wyreczy cie z obowiazkow np 2 razy w tygodniu ale codziennie to jest przesada.

Gość wxwc
jak bym była matką to bym się cieszyła że moja teściowa chętnie opiekuje się moim synkiem/córeczką. Ale pod warunkiem że mieszkalibyśmy z teściami osobno

Gość eeeedeee3edee
jak by się nie interesowała, co najwyżej było by jej smutno a wiem, że nie ma nic gorszego niż natrętna mega miła teściowa, która wie NAJlepiej nawet lepiej od własnej matki co jest dla dziecka dobre ta wersja jest dużo gorsza :) Moja mama nie jest tak natrętna i wspiera mnie a nie tępi i krytykuje każdą decyzję

Gość eeeedeee3edee
z pomaganiem też trzeba umieć przystopować a moja jest taka, że zawsze chce pomagać jak nie trzeba a jak chce zostawić z Nią dziecko w sprawie pilnej to ona nie wie i żebym tak na jednej nodze załatwiała ale jak nie trzeba to pierwsza była grrrrrr.

Gość Anna 25
agais rozmawialam z mężem ale On tak samo nie chce jej urazic :( Gdyby to byla jakas wredna baba to było by mi latwiej sie przeciwstawić a tak to nie potrafie. Ale męcząca jest strasznie :( Ja rozumiem przyjsc 3 razy w tygodniu ale codziennie to juz przesada . Przynosi jedzenie dla synusia jak by myslała, że ja po urodzeniu dziecka juz nic w domu nie mam czasu zrobic :/

Gość Anna 25
versace głupio by mi było drzwi jej nie otworzyć. Nawet jak kolezanka u mnie jest to jej to nie przeszkadza . Naprawde nie wiem jak to zalatwic :( Nie mam odwagi powiedziec jej by jutro nie przychodziła

Gość nevermajne
trzeba było sie nie pchac do angielskiej rodziny :-O dobrze ci tak

Gość Anna 25
taaa jaki mądry tok myslenia u kogos z góry :-O Jak by to polskie tęściowe były idealne :P Podbijam temat bo chciała bym sie dowiedziec od dziewczyn mające tak samo męczące psychicznie tesciowe jak sobie radza bądz poradziły z nimi !!!?????