Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cynthia94

Brzuszek w 25 tyg ciązy

Polecane posty

Hej:) Mam nietypowe pytanie jestem w 25 tyg ciazy ale mój brzuszek jest dalej nie widoczny przy chodzeniu jak leze to brzuch widac ale jak chodze dalej jest nie widoczny. Czy to normalne?

Gość dasds
Kazdy ma inaczej. Moj byl widoczny, bo jestem bardzo drobna a dziecko od poczatku bylo duze.

Gość groszek1234567
6 miesiac i nie widac??? raczej nienormalne. a gin co na to???

Ginekolog mówi ze to zalezy od budowy ciała . Nigdy nie nalezałam do drobnych jestem osoba sredniej budowy ciala .

Gość nie przejmuj sie.
To normalne. Ja też tak miałam.. Brzuch był ledwie taki zaokrąglony... Tylko ja go widzialam. Nikt nie wierzył że jestem w ciąży. Jakoś pod koniec 6/początek 7 zaczęło być go widać.. Dam Ci radę. Uważaj na nerki. To może znaczyć że dziecko nie jest ułożone"na zewnątrz" jak u większości kobiet tylko "w środku". Ja właśnie tak mam. Teraz jestem w 9miesiącu. Brzuch nadal jest maly a dziecko przez to jak jest ułożone strasznie napiera na nerki. Lekarze nawet zastanawiali sie czy nie wywołac porodu lub zrobić cc wczesniej(w 8miesiącu) gdyż nerka mogła zostać uszkodzona.

Staram sie uważać na nerki, ale odczuwam mocne bóle umiejscowione kolo nich :( a niestety przed ciąża czesto na nie chorowalam :(

Gość asdfghjk,mnbvcxz
A ile masz w obwodzie? Wielkość brzucha to indywidualna sprawa, zależy od budowy ciała, ułożenia dziecka

hej . Ja tez mialam malutki brzuszek , w dniu porodu w najszerszym miejscu 97 cm :)jestem raczej normalnejbudowy 169/57 kg

Gość myskaff
mój brzuszek w 2 ciazy byl widoczny dopiro na koniec 7 mies mialam bardzo maly brzuch za to w 1 widoczny d 3 miesiaca takze jesli dziecko rozwija sie prawidlowo niczym sie nie martw :)

Gość czekolada_mleczna
ciesz się małym brzuchem :) później jak wyskoczy będziesz miała go dosyć. :)

ja mam 168 przy tym na poczatku ciazy wazylam 58 teraz waze 61 kg:) jedynym momentem kiedy brzuszek jest widoczny to jak leze na plecach :)

Gość wifigdansk
ja miesiąc przed porodem poszłam do innego ginekologa ktory nie miał jeszcze moich papierów i nie wiedział z czym przyszłam-on pyta kiedy byla ostatnia miesiączka,ja mu mowię wtedy i wtedy a on takie oczy-TO PANI JEST W CIĄŻY???

:)) no tak czasem bywa mój pierwszy ginekolog proponowal mu usuniecie ze wzgledu na młody wiek

Gość dziwne to co piszesz
brzucha nie widać, przytyłaś tylko 2kg a to 25 tc :o lekarz nic nie mówi? nie masz małowodzia przypadkiem?

Nic nie mowil ... I zastanawiam sie nad kolejna zmiana ginekologa bo zaczyna mnie to martwic :(