Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pod chmurką

Hsg w czasie owulacji

Polecane posty

Gość pod chmurką

Czesc Dziewczyny! W dniu jutrzejszym bede miec robione hsg. Bedzie to moj 10dc. Niestety czuje zblizajaca sie owulacje (najpozniej bedzie jutro). Mam krotkie cykle, ktore dodatkowo od momentu wyznaczenia na zabieg jeszcze sie skrocily i tak zamiast 8 dc bede miec 10dc. Dziewczyny, czy owulacja przeszkadza w hsg? Chodzi mi glownie o to, czy cos moze byc zle widoczne na rtg itp. Nie uprawialam seksu rzecz jasna, wiec nie ma prawdopodobienstwa ciazy. Chodzi mi glownie o techniczne sprawy. Wszedzie jest napisane, ze hsg robi sie w I polowie cyklu ze wzgledu na to, ze w II polowie kobieta moze byc juz w ciazy. Nigdzie nie przeczytalam o innym powodzie. Wyrywam sobie wlosy z glowy, bo juz 2 razy mialam przekladane hsg (ze wzgledu na bakterie w posiewie, a potem zachorowalam) i nie chce juz powtorki. Z gory dzieki za odpowiedz!

Gość hsg robi się
nawet kilka dni po owul;acji i w niczym to nie przeszkadza, więc nie panikuj

Gość Xigia
Mam ten sam problem, hsh mam mieć robione w czasie laparoskopii 13 dc, wtedy będę albo w czasie albo po owulacji. Czy ktoś jeszcze może potwierdzić, że można wtedy przeprowadzić drożność?

Gość jak jeden pęcherzyk pekł, to
owulacja nie jest tu przeszkodą, lekarze zalecają robienie hsg do owulacji ze względu na to, że może się pojawić ewentualnie ciąża, no ale tuż przed badaniem to również jest sprawdzane