Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uuppss

zwolnienie na wypowiedzeniu

Polecane posty

Gość uuppss

mam takie pytanie,dostalam wypowiedzenie poniewaz likwiduja sklep a chcialam isc na zwolnienie l4 i teraz nieiwem na kogo mialaby lekarz mi wypisywac skoro sklep niebedzie istnial a tam trzeba wpisac Nip pracodawcy przeciez,jestem ciemna w tym i prosze Was o pomoc.i jeszcze jedno gdzie bylabym wtedy ubezpieczona jak niebedzie juz firmy?

Gość uuppss
nie pytam po co mi tylko prosze o odp.na moje pytania..

Gość kmiunbtynt
zadzwon poprostu do urzedu pracy i tam wytlumacz o co chodzi a oni powiedza co robic i wtedy wiesz co i jak rozegrac bo oni dzialaja na twoja korzysc proste jak budowa cepa. tutaj nie putaj bo wszyscy wiedza najlepiej a potem ty zostaniesz z reka w nocniku. najlepiej to koluj to l4 jak najszybciej bo wtedy ruszyc cie nie moga i jak cos to zus bedzie ci placil kase jak zaklad przestanie isteniec tak mi sie wydaje ale pewna nie jestem dzwon do urzedu pracy i tyle.

Gość kmiunbtynt
alr ty to wypowiedzenie juz masz podpisalas tak?

Gość kmiunbtynt
jesli masz wypowiedzenie w rece to lipa moze byc ale dzwon do urzedu pracy. a zaklad jeszcze istnieje przeciez nip ma

wypisuja na sklep, jesli jeszcze istnieje, a pozniej pracodawca przesyla do zus (jesli bedzie trwalo zwolnienie), a pozniej to juz powinno byc wystawiane na zus

Gość na wypowiedzeniu możesz iść
na zwolnienie lekarskie,będziesz pracownikiem firmy dotąd aż nie skonczy ci się zwolnienie. jak np wypowiedzenie ci się konczy 12 marca to jak masz zwolnienie do np 18 marca to do tej pory jesteś formalnie pracownicą--rozumiesz? i muszą ci zaplacić do tej pory.

Gość kkkkrola
usunięcia] kmiunbtynt jesli masz wypowiedzenie w rece to lipa moze byc ale dzwon do urzedu pracy. a zaklad jeszcze istnieje przeciez nip ma x x ty, mózgu, lepiej nic nie pisz

Gość frf txyvjfubu
Sama bylam na l4. To wygląda tak. Dostajesz wypowiedzenie. Idziesz do lekarza zwolnienie masz np do 17 marca a umowa pracy wygasa 12. Lekarz zawsze wypisuje na zakład pracy. I to może być nawet do pół roku. Tyle tylko że po ustaniu umowy zwolnienie niesiesz do zus.

Gość uuppss
mam juz wypowiedzenie wlasnie to co bede nadal pracownikiem nawet jak skonczy sie wypowiedznie tak? i na pracodawce musza wystawiac zwolnienie?a jak nie istnieje sklep to na zus wypisuja?o matko zagmatwane to wszystko!!chyba se dam spokoj

Gość kneoincsdo
nie jestes pracownikiem ale mozesz poudawac depresje i pol roku 80 procent bedzie coi ploacil zus. chyba ze wolisz zasilek dla bezrobotnych

Gość 8765-0
weź sie za szukanie nowej roboty a nie kombinuj. Mozesz być pewna że zus będzie cię gnębił kontrolami. MOja koleżanka miała 3 x kontrole w ciągu miesiąca aż sama zrezygnowaął z L4.