Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Doti:)

Młode mamusie...ma ktos ochote popisac, wymienic sie doswiadczeniami?

Polecane posty

Hej Doti, ja mam ochotę, ale już nie jestem taka strasznie młoda, co najwyżej "świeżo upieczona" mamusia ;)

ile masz kochana latek?:0 ale to nie przeszdadza...ile twoja dzidza ma/?

Mam 28 lat - wiec nie taka młoda (no, ale i nie stara. ;) ) a córeczka ma prawie 6 miesięcy. Jak tam u Was ze spaniem? ;)

o moja ma skonczone pol roku..aa to nie zadna stara hihi...ale w dzien czy w nocy?

Marlena pewnie:) ile malesntwo twoje ma? ile masz latek?

Malenstwo 3.03 skonczy cztery miesiace ;) ze spaniem w nocy jest bardzo dobrze , wstaje raz na jedzenie , w dzien roznie bywa ;) im starszy tym mniej spi .

I w dzien i w nocy, bo moja fatalnie. Chociaz teraz jest chora, to bardziej senna. A co juz umie taki powyzej polroczniak? :)

Gość gfrrr
Hej moja wlasnie skonczyla 7miesiac. W nocy spi ladnie, klade ja juz po 18stej i spi do rana ale budzi sie po 7 rano i musimy wstawac. A co potrafi ? Siedzi sama ale czasem sie jeszcze przechyla, przekreca z pleckow na brzuszek, chodzi w chodziku ale do tylu ;) A co wasze 6mies potrafia ?

juz nie , jak mial 3 tyg to zaczelam dokarmiac mm i skonczyl miesiac i pil juz tylko sztuczne mleko. Ale z tym jedzeniem tez roznie bywa ;)

moja w nocy ok...zaspypia do 20...wstaje na piciu raz i drugi raz jej daje sama cyca na spiocha bo mam za pelne spi do 8 zazwyczja czasem do 7...o 10 juz spi tak kolo 40 minut czasem do goidzny idziemy na spacer bawimy sie i o 13 znowu spi do 15..pozniej juz do kapieli nie spi... a moja juz chce wstawac siedzi juz ale za czesto jej nie sadzam bedzie gotowa usiadzie sama...trzeba dbac o kregoslup...ile twoja wazy?a tty karmisz piersia? czemu ncki fatalnie?

moja tez obraca sie juz z pleckow na brzuch i odwrtonie..do chodzika jej nie daje jakos nie jestem do tego przekonana ale ma taki skoczek wiec w nim sobie skacze...

Gość gfrrr
cos wam nie idzie ten temat ;) spicie dziewczyny ?

Gość gfrrr
dopiero mi posty wyswietlilo, sory.

Gość gfrrr
ja karmie mm. nie jestem pewna ile teraz warzy bo na szczepienie idziemy dopiero za tydzien ale mysle ze ponad 9kg bedzie miala jest dosc dluga. moja niestety w dzien nie spi za wiele tak pol godz. max 1h i to wszystko :(

moja miesiac temu wazyla 8.5kg a teraz nie mam pojecia ma 74 cm jest dosc spora...oj czemu tak malutko spi??:(ale za to nocki spi a to najwaznjieszje

Doti, a ile Twoja ma? :)_ Moja tez wazy 8500, ma 75 cm. Ja rzadko pisze, bo sie bawimy ;) A co potrafi - standardowe rzeczy - z pleckow na brzuch, i odwrotnie, gaworzy juz, podnosi sie na rekach, siedzi sama okolo pol minuty - ale raczej jej nie sadzam. Pelza wokl wlasnej osi, do przodu jej sie uda zaledwie pare cm ;)

moja 10 lutego skonczyla poł roczku...teraz juz bedzie wazyc ponad 9kg tak sadze...siedzicie w domku czy pracujecie?

Co do spania - u mnie teraz od 22 - 23 do 7. Z 2-3 pobudkami, w dzien okolo 1.5 h urywkami po 20 min ;) Bywa ze zasypia kolo polnocy :P

Gość gfrrr
wszyscy mi mowia ze spi tak malo w dzien bo w nocy przesypia ponad 13godzin.

ale skoro spi tyle w nocy to widocznie tyle potrzebuje i tyle... to jest dziecko...

Hickary-kolo polnocy?? wow nie zle hihi wytrzymale malenstwo

A wez, czasem mam taka zalamke... jest jak maly generatorek. Teraz od 5 dni choruje i wiecej spi. A Ty pracujesz?

a co jej jest?? ja juz w poniedzialek wracam do pracki:) mam dosc siedzienia w domu bo cofam sie w rozwoju hihi... no rozumie ze masz dosc tez bym miala kurcze

Ja bylam ostatnio w pracy - 5 dni temu, z mala na moment, aby podpisac papiery. Cos zlapala (przedszkole), strasznie kaszle i ma lejacy katar. Bylysmy u lekarza - bronchit. Dostala wziewne leki, robimy inhalacje, nic nie lepiej. Jutro znowu pojde. Ps. znamy sie z watku Lipiec - wrzesien ;)

Hej! Ja też jestem młodą mamą:) mam 24 lata i 4,5 miesięczną córkę. Doti my też się znamy z Twojego poprzedniego wątku o młodych mamach, który niestety nie przetrwał:( przypomnij ile masz latek?