Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Doti:)

Młode mamusie...ma ktos ochote popisac, wymienic sie doswiadczeniami?

Polecane posty

hej hej ja mam 25 lat w tym roku skoncze...ooo to jestesmy w podobnym wieku super jak sie chowa maluszek?

u nas bedziemy na zmiane zostawac nie dlugo przyjezdzaja babcie wiec pomoga

Rośnie jak na drożdżach:) a dopiero co była taka malutka... Jest na piersi. W nocy budzi się co około 2 godziny niestety:( a w dzień śpi 3 lub 4 razy po pół godziny.

nieznajoma jak sie czujesz?:) jak ciaza przebiega?

Aneczka moja chrzesnica ma połtora roku i wazy 11 kg wiec widzisz kazde dziecko jest inne

Aneczka a czemu masz sie nie nadwac:) super ze jest nas coraz wiecej...jestes w moim wieku:)

tak tak nie moge na nia narzekac zjamie sie soba i wogole...napisz do mnie na e-maila ddz_dorka@o2.pl

Gość Angela021
Witam:) Mam 4 letniego synka i czekam na drugiego. Jestem w 32 tyg. Z jednej strony juz sie doczekac nie moge a z drugiej wykorzystuje jeszcze moja swobode na wszystkie mozliwe sposoby:) dzisiaj wlasnie bylam na zakupach z synem i byl taki luz... Nie trzeba sie martwic o pampersy, mleko, pchac wozka:) Ale zaniedlugo sie skonczy luzik :)

Gość katiiikaa
Hej, dołączam się! Mam 19 lat i tygodniowego synka. Wszyscy mówili, że będzie baby blues, ale jest w porządku. Mam plan dnia, trzymam się go. Do tego dużo pomaga mi mąż. Aha, poród też nie taki ciężki jak straszą, tyle że miałam znieczulenie.

no znieczulenie duzo daje... ale dobrze ze nie bolalo...ooo to mloda mamusia super...

Gość katiiikaa
Podziwiam kobiety, które rodzą bez znieczulenia. Nie wyobrażam sobie tego...

Super ze nowe mamusie przybywaja. Moj mi sie daje we znaki dzisiaj, chcial spac a nie mogl ale terz uklada juz sie na noc wiec i ja odpoczne ;) tez mloda jestem, w tym roku 21 smignie ;D

Doti jutro napisze bo dziś już nie mam dostępu do komputera i pisze z tel. Angela może nie będzie tak źle, ale ja sobie siebie na razie nie wyobrażam z dwójką dzieci.

Ja rodzilam naturalnie a moj porod trwal az 15 mint cora urodzila sie 3600 wiec nie byla taka malenka ale milo to wspominam

dzis juz koncze bo dzidzia poszła spać a ja ide do męża..do jutra buźka papa miłych snów i spokojnej nocy

Gość katiiikaa
Ja tak jak napisałam wyżej - naturalnie ze znieczuleniem. Rodziłam trzy godziny. Wspominam jako najpiękniejsze przeżycie :D.

Doti:) --- a czuje sie nie najgorzej bywaly dni ze caly czas mnie mulilo a zdarzalo sie tak i tak ze nic mi nie dolegalo az sie martwilam ze moze cos z maluszkiem nie tak. Ciaza przebiega prawidlowo malec rosnie wg norm i wagi i wzrostu ;)

Gość Angela021
Ja probowalam urodzic normalnie przez 50h i Po tym czasie mialam cesarke. Bardzo na nich nakrzyczalam ze mogli o tym pomyslec 2 dni wczesniej :/ i wydaje mi sie ze slusznie. Dlatego teraz sie boje Jak cholera. 1.03 mam kontrole w szpitalu wiec bede ich blagala o cesarke. Wyznacza termin, pokroja i Po sprawie :). Mam duze szanse na cc Bo mam wysokie cisnienie, problemy z sercem i pare kg za duzo. Bede rodzic w tym samym szpitalu Co poprzednio. Zdecydowalam sie na Ten Sam szpital Bo mimo ze mnie dali popalic, mojemu dziecku uratowali zycie. Jest to najlepszy szpital w austrii jesli chodzi o opieke nad noworodkami, a ja sobie jakos poradze. Wazne ze dziecko bedzie mialo dobra opieke gdyby cos bylo nie tak.

hej ja za pierwszym razem rodziłam naturalnie ten poród wspominam źle to było poprostu coś okropnego do tej pory sie nie uporałam z myślami, mam straszne traumatyczne przeżycia dlatego długo nie chciałam drugiego dziecka, jak zaszłamw drugą ciążę cały czas bałam sie porodu a tu miłe zaskoczenie rodziłam naturalnie tym razem ze znieczuleniem 4h mam bardzo miłe wspomienia, myślę że bardzo dużo zależy to od podejścia lekarzy i personelu przemili ludzie ;)