Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedronkabezogonka123455543adc

staż z urzędu pracy

Polecane posty

Nie spodziewam się, że ktoś mi odpowie.... ale nadzieja matką głupich. Ile czeka się na decyzję o przyznaniu stażu z urzędu pracy? czy jeśli mi go nie przyznają to zostanę jakoś poinformowana? czy to przyszły pracodawca (ten, kto organizuje staż) składa dokumenty do Urzędu pracy czy to ja powinna złożyć? Obawiam się, że mój wniosek nie wypłynął do PUB-u .15 stycznia sama załatwiłam sobie staż, a odpowiedzi nie mam dalej.... Jestem zielona w tym temacie.

Gość ale jaja!
imienny czy nie? bo jak nieimienny to idziesz ze skierowaniem i Ci od razu mowia, a jak imienny to powinni do Ciebie zadzwonic z PUP. Najlepiej sama zadzwon do pup do dzialu stazow i zapytaj o swoj staz.

Gość wjfjfkjewfk
Wniosek sklada pracodawca do urzędu pracy. Czas oczekiwania na decyzję jest różny, na ogół mają 30 dni, ale jeśli np. nie ma środków na staże, to trwa to dłużej. Info dostaje się wtedy zawsze, bo nie zaczniesz stażu póki nie podpiszesz umowy, nie odbierzesz dokumentów, nie zrobisz badań itd.

staż miał być imienny.

W końcu mniej więcej wiem jak to wygląda. Powinni robić jakieś spotkania na ten temat. Bo na forach internatowych jest mało informacji na ten temat.

urząd pracy informuję Cię o możliwości odbywania stażu. Idziesz do tego zakładu pracy zazwyczaj na rozmowę (nie zawsze) W Urzędzie Pracy podpisujesz umowę, którą zanosisz do zakładu pracy, gdzie masz odbyć staż. Tam wszystko Tobie powiedzą (na jaką godzinę itp.) codziennie podpisujesz listę obecności w zakładzie gdzie odbywasz staż, która na koniec każdego miesiąca zanosić (lub zakład pracy wysyła) do Urzędu pracy. Urząd pracy przelewa Ci co miesiąc (na podane przez Ciebie konto) stypendium. Po każdym miesiącu (30 dniach) odbywania stażu należy Ci się 2 dni wolnego.

o badaniach lekarskich informuje Cię zakład w którym odbywać masz staż