Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AgaT86

ktos uzywa pieluch wielorazowych? jak sie je uzytkuje

Polecane posty

jestem zielona w tym temacie. jak sie je stosuje. ile trzeba ich miec? cos sie pierze prawda? jakis wklad tam jest? jaki koszt takich pileuch i ile trzeba miec dla np dziecka po urodzeniu

i czy odparzenia po nich nie robią sie jak po tetrowych?

Gość Ja co prawda takich
nie stosuje ale ceny widziałam ok 50 zł za sztuke. Trochę trzeba jednak tego mieć z uwagi na to, że noworodek/niemowlak na początku zuzywa ok 10 na dzien... więc sama sobie policz. Trzeba je potem prać i jest to częste pranie wg mnie dodatkowa robota. Jednorazówki odrazu wyrzucisz. Nie po to wszystko idzie do przodu żeby teraz cofać się w czasie, dla wygody matki wymyślono jednorazówki .

Gość Ciężarna Zośka
ja co prawda nie używałam, ale sama się ad tym zastanawiam... to nie jest krok w tył tylko w przód... chodzi tu o ekologię i ekonomię...policzono że przeciętna rodzina przepłaca za zwykłe pieluchy nawet do 50% więcej niż za wielorazowe...tutaj link do info http://www.mamopedia.pl/0-3-mies/wychowanie/pieluchy-wielorazowe

Ja znalazlam juz za 28 zl popatrz na allegro w tym juz sa dwa wklady albo jeden. Interesuje sie tym od jakiegos czasu sama chcialabym z nich korzystac ok 20 szt musisz miec plus wklady z mikrofibry, bambusa albo jakies weglowe. Wielkosc pieluchy regulujesz napami. Wszystkie informacje mam z allegro na kafe nie spotkalam jeszcze uzywajacych tych pieluch. Ja zmierzam kupic pare takich i zobaczyc.