Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubię to co zrobić?

jestem w ciąży i mam wstydliwy problem, pomocy!

Polecane posty

Gość lubię to co zrobić?

Jestem w 3 miesiącu ciąży, ze względu na skracającą się szyjkę macicy w poprzedniej ciąży i poród 5 tygodni przed terminem lekarz chce mi założyć pessar. W związku z tym jestem w grupie ryzyka wcześniejszego porodu. Ale jeste taka jedna sprawa, mam hopla na punkcie doprowadzania się do orgazmu, robię sobie sama dobrze. Od momentu jak dowiedziałam się o ciąży (2 miesiące temu) zrobiłam sobie może z 5 razy ale mam ciągle ochotę, najchętniej robiłabym to ze 2-3 razy w tygodniu ale boję się zaszkodzić dziecku, tego, że ta szyjka przez to będzie mi się skracać. Jakie jest wasze zdanie a może wiecie coś na ten temat?

Każda ciąża jest inna. Nie jest powiedziane, że w tej także będzie się Tobie skracała szyjka. Jeśli wszystko będzie ok- możesz zaszaleć. Jeśli jednak coś zacznie się skracać- nie ryzykowałabym. Najlepiej zapytaj lekarza czy możęsz współżyć. Jeśli nie zabroni współżycia to i to ci nie zaszkodzi ;)

Ja miałam pierwszą ciążę "skurczową" ale w drugiej lekarz nie zabronił mi współżycia. Dopiero kiedy skurcze się pojawiły to odstawiłam seks ;) Ale dlaczego lekarz tak profilaktycznie chce Tobie założyć pessar? MAsz jakieś dolegliwości? Z tą Twoją szyjką jest coś nie tak?

Gość lubię to co zrobić?
za pare tygodni zakłada mi pessar i wtedy na 100% nie wolno współżyć bo z pessarem nie wolno więc współżycie będzie zakazane, do założenia pessaru mi pozwolił ale mnie nie chodzi o współżycie tylko o onanizowanie się

Gość lubię to co zrobić?
jak na razie z moją szyjką jest ok, ma 4,5 cm ale on powiedział, że albo szew albo pessar na milion procent musimy założyć i koniec ja z tym pessarem się pogodziłam, niech będzie, to ma być założone za miesiąc

Ja rozumiem o co Tobie chodzi. Skoro możesz współżyć to onanizować się tym bardziej. JEśli zaś współżyć nie będziesz mogła to podejrzewam, że i onanizować się też nie- bo to przecież prowadzi do skurczów- te z kolei do skracania się szyjki.