Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość btbtrberbe

Matura 2013 !!!

Polecane posty

Gość btbtrberbe

1. Jak myślicie, jakie lektury pojawią się na egzaminie pisemnym z polskiego? 2. Czy Wasi nauczyciele zwracają szczególną uwagę na któreś lektury?

Gość ,ki,ui,
Moja nauczycielka mówiła nam coś ostatnio o Granicy.

Gość btbtrberbe
halo, Maturzyści!

Gość Minimimi
1. nie wiem 2. na te z romantyzmu

granica była dopiero 2 lata temu przeciez! Nie mam pojecia jakie lektury moga byc

Gość życzę Wamm
życzę Wam "Potopu" i ,,Nad Niemnem" :P (to były 2 lektury, o które błagałam, by nie pojawiły się na mojej maturze)

Gość loveinpain
oby była trudna i zebyscie mieli malo punktow :D poniewaz ja pisalam rok temu mature a w tym roku skladam papiery na studia i licze na to ze tegoroczna maturka bedzie trudna i zanizy progi punktowe ;)

Oby był jakiś wiersz do analizy i żebym kojarzyła go z daną epoką :D A z lektur oby nie było wesela, (wgl tego nie kumam), dżumy(nie przerobiliśmy tego dokładnie, bo musieliśmy się spieszyć z materiałem), jądra ciemności(nie było mnie w szkole jak było to omawiane), potopu (wgl nie wiem o co w tym chodzi) Nad niemnem nie jest takie najgorsze

Gość hahhahaha
"maturzystko", przed maturą z polaka dobrze, zebys wiedziała, ze nie ma czegos takiego jak "wgl" :O jest "w ogóle"...

No przecież wiadomo, że "wgl" nie napiszę na maturze, daj spokój

Gość ilonka21
życzę wam "Potop", "Dziady" (ostatnia cessc), "Nad Niemnem", "Lalka" (choc Lalka byla na mojej maturze), "Inny Świat", hehehehhe :D

Gość ilonka21
Albo Dżuma i Jądro Ciemności hahaha

Potop wczoraj oglądałam, dziady cz 4 to nie jest trudne do analizy, nad niemnem to tylko fragmenty, nie są trudne, lalka też nienajgorsza (zależy co konkretnie), inny świat jest głupi za to

Potop wczoraj oglądałam, dziady cz 4 to nie jest trudne do analizy, nad niemnem to tylko fragmenty, nie są trudne, lalka też nienajgorsza (zależy co konkretnie), inny świat jest głupi za to

Potop wczoraj oglądałam, dziady cz 4 to nie jest trudne do analizy, nad niemnem to tylko fragmenty, nie są trudne, lalka też nienajgorsza (zależy co konkretnie), inny świat jest głupi za to Dżumy i jądra ciemności wolałabym nie miec

Gość gość
Ja zdecydowałam się na maturę międzynarodową, chciałabym studiować za granicą i to była jedyna droga żeby dostać się na takie studia. Do szkoły chodziłam tu: http://www.maturamiedzynarodowa.pl/liceum/ i muszę przyznać że to naprawdę dobre liceum.