Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczarowana2013

BIERZE NIELEGALNIE BENEFITY I NIE CHCE DAC ZGODY NA PASZPORT

Polecane posty

Gość zaczarowana2013

witam wszytskich .postanowilam tutaj napisac bo juz nie mam pojecia co mam zrobic.ale zaczne od poczatku .moj byly chlopak z ktorym maam dziecko po naszym rostaniu postanowil wyjechac do anglii.jest tu od kilku lat i praktycznie nie mial kontaktu z naszym dzeckiem.w zeszlym roku stracilam prace w Polsce i postanowilam sprobowac sil za granicaa.moj wybor rowniez padl na anglie.zaplanowalam ze najpierw wyjade sama znajde prace i potem sciagne syna.wszystko poszloby godnie z planem gdybym miala paszport.niestety ojciec dziecka nie chce mi dac zgody na paszport.robi mi po zlosci.jest mu nie na reke zebym tutaj byla,wiem ze bierze benefity na nasze dziecko i ma duze dofinansowanie do mieszkania.oczywiscie nielegalnie bo syna nigdy z nim nie bylo.podaje sie za samotnego ojca i okrada panstwo.mnie straszy i wyzywa .zalezy mu bym wrocila do polski i nigdy wiecej tu sie nie pojawila.prawdopodobnie tak zrobie bo nie chce byc tak dlugo bez dziecka.ale tam nie mam pracy i nie ukrywam ze wolalabym zyc z dzieckiem tutaj.jestem samotna matka i tez bym chciala miec taki benefit.czy moze ktos byl w podobnej sytuacji?co radzicie zrobic?i czy paszport sadownieto dlugo sie wyrabia?prosze o rady

Gość doska11111
a czy ojciec dziecka ma akr urodzenia syna?bo jezeli nie to nie moze brac zasilkow,bo skladajac wnioski musi ten dokument dostarczyc

Gość zaczarowana2013
ma akt urodzenia dziecka niestety.ja jestem pewna ze on bierze te benefity na 100% bo wiem to tez od niego samego.

a jak juz wyjedziesz do anglii to zglaszasz sie do odpowiedniej instytucji ( nie pamietam teraz nazwy) po child benefit jako matka przy ktorej pozostaje dziecko i oni odbiora mu zasilek i dadza go tobie

Gość zaczarowana2013
NIE WIEM JAK TO SIE ROBIE BO JESTEM TU OD NIEDAWNA...

nie mozesz go podjebac bo branie child benefit na dziecko pozostajace w polsce jest legalne... jedynie matka moze sie zglosic ze przyjechala do anglii i chce ten zasilek otrzymywac z tego powodu ze to ona ma dziecko na utrzymaniu

Gość zaczarowana2013
ALE HOSU BENFIET NIE JEST LEGALNY I DOSTAJE ROWNIEZ JESZCE JEDEN ZASILEK TYLKO NIE PAMIETAM NAZWY.

jak bedziesz w anglii toidz do Citizen Advice Bureau - to sa bezplatne porady prawne przy kazdym councilu, maja tez tlumaczy w razie potrzeby - oni ci dokladnie powiedza co zrobic w tej sytuacji i gdzie to zglosic