Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

bardzo chcę iść na medycynę. jestem w 2 klasie i właśnie zaczełam chodzić na korepetycje z roszerzonej biologii. Ale strasznie się boję, że mimo starać nie dostanę się na studia. Zaczęłam się teraz zastanawiać w razie czego nad studiami niestacjonarnymi (płatnymi). Wie ktoś coś na ten temat? Jaka cena, gdzie itp?

Gość fwrt
Oszalałaś ? Medycyny NIE DA się robić zaocznie. Jak się nie dostaniesz, to się nie załamuj, to cięzki kawałek chleba, zawsze można iść na coś pokrewnego

na UJ napewno można tak studiować, ceny są z kosmosu :O a progi tam są takie jak na dzienne studia np. na SUMie

ah i chyba wiesz, że bez rozszerzonej chemii i podstawy z fizyki lub matmy szanse na jakąkolwiek medycynę masz marne?

tak wiem. chcę zdać roszerzoną biologię i matmę na pewno. wiem, że chemię też muszę, trochę się obawiam, czy dam radę, ale też zamierzam rozszerzenie.

czasem lepiej poświęcić rok więcej i się porządnie wynauczać na matury niż iść na pielęgniarstwo i tym podobne zastępcze przedmioty. połowa studentów zaczyna studiować medycynę po 22 roku życia.

ja nie biorę po uwagę niczego innego niż medycyna. chcę być lekarzem, nic innego w życiu robić nie chcę. tylko najgorsze jest to, że nie jestem na profilu biologiczno-chemicznym i to utrudnia mi tylko sprawę.