Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EmilkaW

Hsg-co dalej?Proszę o radę

Polecane posty

Gość EmilkaW

Witam....Z góry dziękuję za przeczytanie i rady..Otóż, w najblizszym tygodniu czeka mnie badanie HSG. Wczoraj zapytalam moja pani doktor-nawiasem mówiąc znanego fachowoca od leczenia niepłodności...o ewentualne konsekwencje wyniku zabiegu.Tzn. czy jeśli okaże się, że jajowody są niedrożne, czeka mnie udrażnianie/laparoskopia? Powiedziała, że to bez sensu, że wówczas od razu in vitro, gdyż to udrażnianie to nie jest metoda z sensem. Jeśli zaś będą drożne, wówczas inseminacja... CO o tym myslicie/wiecie?Z góry dziękuję

Gość To zalezy od wyniku
Jak drożne - to wiadomo ok, ale jak niedrozne to być może spóbują laparo, ale naprawdę niedroznych jajowodów nie mozna udrożnić...

Gość malwina1717
miałam niedrożny jeden jajowód- taki wyniki wyszedł mi na badaniu hsg - nie podchodziłam do laparoskopii - szkoda mi było czasu- od razu podeszłam do in vitro i dziś mam córkę:)

Witam dziewczyny polecam Wam tą stronkę ja jestem z niej bardzo zadowolona OvuFriend to miejsce dla kobiet starających się zajść w ciążę. Codziennie poznasz tutaj status swojej płodności i dowiesz się kiedy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Twoim przypadku jest najwyższe. Ponadto czeka tu na Ciebie wiele cennych porad na temat starania się o dziecko. Bezpłatna rejestracja zajmie Ci zaledwie 27 sekund. Zarejestruj się tutaj: http://ovufriend.pl/?code=3d1f1c6d58c72ed863b 2c41044f1a54732f91978