Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nusdhfhjvnsdmk

pit przez internet 2013

Polecane posty

Gość nusdhfhjvnsdmk

składaliście już? jak to się robi?

Gość nusdhfhjvnsdmk
podnoszę :)

Gość jutrokto
Pobiera się program e-Deklaracje z mf.gov.pl, wypełnia i wysyła

Gość nusdhfhjvnsdmk
dziękuję :)

Gość rozliczona już
Ja w ubiegłym roku już zaczęłam tak składać i jest prościej, dostaję płytkę w programem od fundacji na którą przekazuję 1% (cele - chore dzieci), instaluję aktualizację i jest. W ubiegły piątek się rozliczyłam, a w środę dostałam zwrot.

Gość nusdhfhjvnsdmk
nie umiem... nie chce sie zainstalowac reader i flash player... formularz wypelnilam ale jak to wyslac? :O

Gość żę tak powiem
Dokładnie wystarczy ściągnąć program ze strony ministerstwa finansów, najprostszy sposób. Nie trzeba żadnych płytek instalacyjnych, program podpowiada, gdy nie wypełnimy wszystkich rubryk. Ja w ten sposób rozliczam się już 3 rok a i kasa ze zwrotu jest dużo szybciej

Gość jsdfksnnsvioesio
jaki to program? możesz podać linki?

Gość żę tak powiem
proszę o to link: http://www.finanse.mf.gov.pl/systemy-informatyczne/e-deklaracje/do-pobrania/-/asset_publisher/rG2P/content/aplikacja-e-deklaracje-desktop-umozliwiajaca-zlozenie-formularzy-elektronicznych-bez-podpisu-kwalifikowanego?redirect=http%3A%2F%2Fwww.finanse.mf.gov.pl%2Fsystemy-informatyczne%2Fe-deklaracje%2Fdo-pobrania%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_rG2P%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_pos%3D1%26p_p_col_count%3D2#p_p_id_101_INSTANCE_rG2P_ program nazywa się e-deklaracje desktop

Gość żę tak powiem
PIT-A można też złożyć za pomocą formularzy interaktywnych, ale ja próbowałam i nie chciało mi wysłać, za to za pomocą tego programu nie ma najmniejszego problemu. I jeszcze jedna rada po wysłaniu zapisz sobie albo najlepiej wydrukuj UPU jest to urzędowe poświadczenie odbioru czyli znak że twój pit dotarł tam gdzie trzeba ;-)

Gość cscsz
a wiecie moze co tzreb azrobic, jak sie mieszkanie wynajmuje innym osobom? od wrzesnia wynajmuja u mnie studenci mieszkanie i teraz co ja mam zrobic? jak sie z tego rozliczyc? dodam, ze mieszkam za granica. podroz do kraju wykluczona

ja nie bawię sie w takie rzeczy i oddaję zawsze do rozliczenia PIT'a do tego biura rachunkowego www.rozliczenieroczne.com.pl

Gość lilyfdvzsf
przy wynajmie mieszkania to termin miałaś do końca stycznia (składa się PIT28)