Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kreweta koktajlowa

Krewetki koktajlowe - co na obiad?

Polecane posty

Gość Kreweta koktajlowa

Dziewczyny macie jakiś pomysł na szybkie danie z krewetkaimi koktajlowymi? Mam też pomidory i kukurydzę, z góry dzięki :)

Gość moim-zdaniemm
krewetki obtoczyć w cieście takim jak na naleśniki tylko bardziej gęstym. Smażyć chwilę tak jak frytki, tylko krótko, aż się ciasto nie zrumieni. Podawać z ryżem z sosem słodko - kwaśnym. Wiem, że nie jest to zdrowe jedzenie, a na kafe sami eko ludzie i zaraz mi się oberwie, ale raz nie zawsze i od czasu do czasu można sobie pogrzeszyć:)

Gość Kreweta koktajlowa
Fajny przepis, eee tam, można czasem poszaleć a nie tylko zdrowe i zdrowe :)

dobry pomysł - znajdź w necie przepis na tempurę do tych krewetek. pomidorki bym skroila w kostkę, dodała czosnek i oliwę, oregano i jeśli masz świeży siekany tymianek i zrobiła z tego taki dip. kukurydzy bym w to nie mieszała. :-)

Gość zalozylam swoj temat
pomidorki z kukurydza jako sałatke a krewetki do kosza. Jak to mozna jesc ???? ;)

ja lubię tak: podsmażam czosnek na maśle (chwilkę), wrzucam krewetki, solę, posypuje białym pieprzem. dodaje posiekaną natkę pietruszki, dusze jakieś 3-4 minuty. możesz podlać białym winem, a jak lubisz na ostro dodać posiekaną papryczkę chili

Gość Kreweta koktajlowa
Laida i z czym je podajesz? Czy same jesz?

Gość Mniejszość z większości
mieszkam we włoszech i z krewetek koktajlowych robimy często przepyszną i szybką przystawkę - krewetki - sałata zielona - sos różowy ten z majonezowych, coś a la tysiąca wysp, albo nazywa się koktajlowy...znajdziesz w sklepie Krewetki podgotowujesz, w miseczkach małych albo na muszlach (można takie kupić duże muszle) układasz duże liście sałaty tak by stworzyły kielich. Krewetki potem mieszkasz z tym sosem, trochę tej zielony sałaty kroisz drobno i też dodajesz do tych krewetek. Następnie wszystko układasz w kielichach.....palce lizać. Oczywiście dla każdego jeden taki kielich koktajlowy :)

Gość Kreweta koktajlowa
Musi to super wyglądać tak swoją drogą :)

Gość gość
Ja uwielbiam takie krewetki. One są świetne w smaku i w ogóle, są wyjątkowe i dla szczególnych gości. Ja zawsze je jednak zamawiam, najczęściej z Hurry Up Shrimp z Krakowa, są przepyszne no i wyglądają fajnie.