Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mona85

panie, które mają termin na pażdziernik

Polecane posty

Gość mona85

Witam serdecznie, wreszcie sie udało i jestem w ciązy, po jednym poronieniu i 8 miesiącach starań wreszcie sie udało:) Teraz bardzo sie boję, pomimo, ze mam poleconego lekarze od ciąż patologicznych, ale jestem pełna nadzieii:) Drogie Panie, czy któraś z Was również ma wyznaczony termin porodu na październik? Chcecie rodzić naturalnie, czy przez cesarkę? Pozdrawiam

Witaj mona ja także jestem po obumarłej ciąży miałam zabieg w styczniu teraz czekam i od kwietnia zaczynam na nowo starania :) jak długo po poronieniu staraliście się o maleństwo ? a ile o pierwszą ciąże ? bo ja o pierwszą 8 cykli niestety przestała się rozwijać i teraz zastanawiam się ile potrwają kolejne starania

Monia zapraszam cie na pazdziernik 2013 Ja planuje rodzic SN a jak bedzie to zobaczymy

Gość mona85
moja pierwsza ciąża była nieplanowana, w czerwcu 2011 wyszłam za mąż, a w sierpniu były 2 kreseczki, niestety , na USG w listopadzie pani powiedziała mi,że nie bedzie dzidziusia z tej ciązy, okazało sie,że płód miał wadę- tzw bezczaszkowiec- przyczyna- cytomegalia, która w pierwszym trymestrze powoduje uszkodzenie ukladu nerwowego. W szpitalu na jaczewskiego miałam zabieg. Od poronienia należy odczekac 3 miesiące, ale ja w styczniu dostałam prace i odłozyłam decyzje, jednak w głebi dzuszy ciągle marzyłam o Dzidziusiu, wiec w sierpniu 2012 udałam sie do poleconego lekarza, który zajmuje sie ciązami patologicznymi, zlecił mi szereg badań krwi- m.in. tsh, obraz macicy w 3D, wyniki były ok, zatem zaczelismy nasze starania, niestety jakos bez rezultatu, od pażdziernika zaczelismy stumulacje tabletaki, niestety również bezowocnie, w grudniu zastzryki gonol- wszystko było idealne, endometrium 10 mm, 2 pękniete pęcherzyki, niestety i tym razem nic z tego. W styczniu byłam zdecydowana na inseminscję, ale moj prowadzący lekarz wyjechał na ferie, wiec sprawa pozostała sama sobie, od 31 stycznia zaczelam robic test LH ( test owulacyjny) i pojawily sie dwie kreski, zatem zaczelismy "dzialac" , choc to było bardziej spontaniczne, nie wiazałam duzych najdzieii, ze uda mi sie zajść w ciąze, 15 lutego zrobiłam test ciążowy i byłam w szoku - 2 kreseczki:)

Gość Mniejszość z większości
gratuluję Autorko ;) ja jestem mamą z października '12 i też zaszłam w ciąże po pierwszej straconej.....ciaże planowane i spontaniczne :) przy drugiej przebiegło wszystko wzorcowo, choć po pierwszym poronieniu byłam pewna obaw! I trzymam kciuki by i z Tobą było wszystko dobrze oraz oczywiście z małą kreaturką w środku Ciebie :)

Gość Mniejszość z większości
pełna obaw, nie pewna :)

mona dzięki że mi odpisałaś ciesze się i gratuluję || kreseczek mam nadzieję że mnie uda się szybko zajść w ciąże a nie tak jak w pierwszą po 8 miesiącach mocno w to wierzę :)

Gość mona85
Dziękuję za ciepłe słowa:) bardzo waże jest przeczytać, iż mimo poronienia można urodzic zdrowe Maleństwo. Obawy zawsze beda, zwlaszca u kobiet, ktore maja za soba tak traumatyczne przezycie, ale najwazniejsze to stawiac sobie takie przyklady ja Ty "Mniejszość z większości" przed oczami , a wszystko bedzie dobrze!

Gość mona85
Aga, wszystko bedzie dobrze, zobaczysz, ze w najmniej spodziewanym momencie okaze sie ze jestes w ciązy, czego zycze CI z calego serca!