Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dr Czkawka-Cebulka prof. nadzw

Chciałbym pójść do dodatkowej pracy w czasie roku akademickiego ale boje się że

Polecane posty

Gość dr Czkawka-Cebulka prof. nadzw

wtedy wogóle nie będę miał czasu wolnego, nie będę mógł wyjechać na święta i długi weekend, a wy studenci dzienni pracujący czy macie kiedykolwiek wolne?

Gość fnhfe
dodatkowa praca, to zawsze jakieś nowe doświadczenie

Gość asdfkitty
Nie mozesz myslec w ten sposob,bo inaczej przez cale studia nie pojdziesz do zadmej pracy. To wygodna wymowka:"nie pojade do domu na swieta". Zmien myslenie,najwyzszy czas na to. Na pewno bedzie mniej czasu,wyjazdy krotsze ale wole miec wlasne pieniadze,nawet niewielkie a co najwazniejsze miec co wpisac do cv po tych zasranych studiach. To duzo czasu na zdobycie jakiegos doswiadczenia zawodowego. Zobacz co sie dzieje na rynku pracy,nikt nie chce studenciakow bez pojecia o zyciu. Do mnie tez teraz prxychodza takie egzrmplarze,magistry kulturoznawstwa,25lat i nigdy zadna praca sie nie schanbil.

Gość deszczowa piosenka 2555
To prawda, gdybym mogła cofnąć czas, to poszłabym na studiach dorabiać z koleżankami nawet do marketów, ale rodzice mnie zniechęcali, że mi to niepotrzebne, że powinnam się uczyć a nie opuszczać np.wykłady lub zarywać noce w pracy. Dobrze, że chociaż chodziłam na zajęcia dodatkowe do tzw. biura karier, mam dużo certyfikatów z tych zajęć. Po studiach było mi bardzo trudno się odnaleźć w "dorosłym świecie", wcześniej wszystko miałam podane na tacy i byłam do tego przyzwyczajona, pierwszy staż w życiu z urzędu pracy przypłaciłam ogromnym stresem, ale cieszę się, że już mam jakiekolwiek doświadczenie z pracą, rocznikiem mam 26 lat. Warto, naprawdę warto jeśli jest możliwość zdobywać doświadczenia, bo to "zderzenie", które przeszłam było okropne, dużo łez, stresu, zagubienia i strachu.

Gość asdfkitty
Myslisz ciagle jak dziecko,zacznij myslec jak dorosla osoba,sprobuj zaczac brac odpowiedzialnosc za siebie,bo im pozniej tum bedzie ciezej. Ka tez zwlekalam z podobnych powodow ale jak sie zirganizuje to i wyjechac sie da,rzadziej i na krocej ale cos za cos. W minione swieta wyjechalam do domu w wieczor przed wigilia,w pracy musialam byc zaraz po drugim dniu swiat. Krotko ale i tak milo. To okres przejsciowy,jak odpadna studia i znajdziesz lepsza ptace bedzie ok.