Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość auto nie przeszło przeglądu

brak miejsca w dowodzie rejestracyjnym

Polecane posty

j/w. mam 14 dni na wymianę tego i owego i auto przegląd zaliczy , dostałam zaświadczenie , dowodu rejestracyjnego mi nie zabrano , ale nie mam już w nim miejsca na wpis o przeglądzie i teraz co? - idę po wymianę dowodu rej. z tym zaświadczeniem j/w czy jak? Wydadzą mi dowód rej, bez przeglądu?

Gość Emmett Fitz-Hume
Bez ważnego przeglądu nie wydadzą dowodu rejestracyjnego. Musisz mieć zaświadczenie od diagnosty o dopuszczeniu do ruchu.

Gość jeśli masz zaświadczenie że
samochód sprawny to idziesz razem z nim i dowodem rejestracyjnym do urzędu, mówisz, że skończyło ci się miejsce. Tam kserują wszystko i za dwa tygodnie przychodzisz i odbierasz już nowy dowód z wpisem. Aha, nie wiem jak u ciebie, ale w warszawie 52 zł to kosztuje

mogę autem jeździć bo nie odebrał mi D.R. w podpunkcie 2 jest wpis , że poza tym co mam naprawić auto resztę ma okej według tam jakiś paragrafów:) kazał iść po nowy dowód rej. , ale właśnie tez mam wątpliwości .

aha, ty jeszcze nie masz zaświadczenia o przeglądzie. Czyli idziesz na przegląd, robią wszystko co trzeba, dostajesz za 100 zł zaświadczenie i z tym zaświadczeniem, dowodem rejestracyjnym, ważnym ubezpieczeniem do urzędu i dalej już wiesz :)

Gość smutna i załamana ja
proste pyt masz w reku zaswiadczenie, ze pojazd jest dopuszcony do ruchu, czy ie masz

Gość Emmett Fitz-Hume
Diagnosta nie jest uprawniony do zatrzymania dowodu rejestracyjnego. Żebyś odebrała nowy dowód rejestracyjny (jeżeli minął podany w nim termin badania technicznego) musisz mieć zaświadczenie o dopuszczeniu do ruchu.

no właśnie tak do końca to nie wiem:D pisze , że nie spełnia wymagań technicznych , w uwagach co mam wymienić a później , ze pojazd odpowiada dodatkowym warunkom technicznym. I , że mam 14 dni na wymianę części to wbije pieczątkę , że przegląd przeszedł:D

bądź tu mądry i pisz wiersze:D byle do poniedziałku to mi w komunikacji powiedzą co i jak :) dzięki:) ja pitolę , tyle kłopotów ze starym rzęchem:D

pisze , że nie spełnia wymagań technicznych , ­ czyli :) lepiej sie pospiesz, bo jesli masz juz dowodz niewazny a to raczej pewne :P skoro bylas a przegladzie, To :P jak picanty cie lizakiem pokaza stop!!! to bedzie STOP !!! i dowod ich pozdrawiam :classic_cool:

no to mówię jeszcze raz. Oddajesz auto do naprawy tego co zepsute, idziesz do diagnosty, sprawdza, jeśli już wszystko ok, to wypisuje karteczkę ze pojazd dopusczony do ruchu. Razem z karteczką, ważnym ubezpieczeniem i starym dowodem idzisz do urzedu. Tam wszystko kserują, oddaja ci stary dowód, karteczki i z tym możesz jeździć póki nie odbierzesz nowego dowodu. Tam już beda wszystkie wpisy

ale póki nie zreperują to nie możesz jeździć przecież, bo jak cię policja dopadnie to zabiorą dowód rejestracyjny dopóki nie naprawisz

jeśli masz zaświadczenie że no to mówię jeszcze raz. Oddajesz auto do naprawy tego co zepsute, idziesz do diagnosty, sprawdza, jeśli już wszystko ok, to wypisuje karteczkę ze pojazd dopusczony do ruchu. Razem z karteczką, ważnym ubezpieczeniem i starym dowodem idzisz do urzedu. Tam wszystko kserują, oddaja ci stary dowód, karteczki i z tym możesz jeździć póki nie odbierzesz nowego dowodu. Tam już beda wszystkie wpisy TO JA WIEM:D tylko diagnosta już teraz kazał mi iść po nowy dowód:/ dziwne to trochę.

jak to mowia bo dziwny jest te swiat :classic_cool: ic daj zarobic mecanikowi i panu w sklepie ze czesciami i diagnoscie koniec porad ;)