Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomtoms167

Mieszkanie komunalne

Polecane posty

Gość tomtoms167

Witam mam prosbe w udzieleniu odpowiedzi.Staramy sie z rodzina o mieszkanie komunalne mamy słabe dochody by wynajmowac mieszkanie i złozylismy wniosek o mieszkanie lec troche przekracza m2 i czy jezeli bysmy wzieli ciotke ze niby by znami mieszkała a ma emeryture i medlunek stały czy nie bedzie musiała sie przemeldowac czy nie beda potem problem ze nie mieszka z nami ?

Gość tomtoms167
no staramy sie o mieszkanie lecz przekracza m2 na osobe i brakuje nam jednej osoby by wniosek został przyjety i czy osoba która ma meldunek stały bedzie musiała z niego zrezygnowac i sie zameldowac w mieszkaniu komunalnym

Gość tak bedzie musiala
nie wiem jak jest u was u mnie jest tak ze rodzina np.3 osoby sklada wniosek o mieszkanie komunalne to dostanie ok40-45 metrow.Jak mieszklasz w wynajetym np.60m. z rodzina to co oni maja do tego ty tylko je wynajmujesz bvo chyba nie piszesz w wniosku ze chcesz takiej i takiej wielkosci mieszkania bo oni i tak daja wedlug kryterow

Gość w Urzedzie miejskim
Informacja dla najemców konunalnych sie kłania

Gość yyyKafeKrytykant
dochody nie moga byc slabe, moga byc niskie

Gość ixyyyyyyyyyyy
ale jak przekracza m2? to mieszkanie komunalne sie sobie wybiera?

Gość tak bedzie musiala
jest tak ze proponuja mieszkanie i sa kryteria nie ze rodzinie 3 osobowej zaproponuja mieszkanie 70 metrow bo gdzie ses gdy moze w takim mieszkaniu mieszkac wieksza rodzina.U mnie w Urzedzie Miasta wisza kryteria co do mieszkan i tak ze rodzina 3 osobowa nie dostanie wiekszego mieszkania jak 45 metrow .Mieszkanie czy sie wybiera proponuja Ci 3 mieszkania do wyboru jak nie wybierzesz zadnego to wywalaja z listy oczekujacych i znowu skladasz wniosek i czekasz.

Gość tak bedzie musiala
a ile bledow zrobilam :D:D sory :)

Gość ixyyyyyyyyyyy
no to nierozumiem po co autor ma dobierac jeszcze jedna osobe skoro nie zaproponuja mu wiekszego mieszkania niz na tyle osob ile liczy jego rodzina

Gość tak bedzie musiala
bo on moze liczy na to ze jak wezmie jakas ciotke czy babke to mu metraż wzrosnie.Tylko jak dopatrza sie jakiegos przekretu to mieszkanie komunalne bedzie tylko marzeniem.Wszyscy co sa zgloszeni do mieszkania komunalnego musza w nim sie zameldowac.Im wiecej osob zameldowanych tym wiekszy czynsz