Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pampersy od kiedy w polsce

od 1990, ale....

Polecane posty

Gość pampersy od kiedy w polsce

no wlasnie rocznik 1995 nosil je tylko na wyjazdach, w autobusie albo w kosciele. mój bratanem rocznik 2002 juz mial kupowane pieluchy papmers. od kiedy jest w Polsce tak, ze pampersow uzywaja wszystkie mamy?

Gość MamaMani
Nadal nie wszystkie mamy używają pampersów... Mój siostrzeniec, rocznik 2006- jeszcze na tetrach wychowany

Gość khh
Moj brat cioteczny, rocznik 97, chowany na pampersach, to akurat pamiętam, to samo z rok młodsza siostra cioteczna

Gość defbgb
pamiętam dokladnie kiedy do polski weszły pampersy, bo wtedy urodziło się moje dziecko, to był początek 1992 roku, były do wyboru - różowe dla dziewczynek i niebieskie dla chłopców paczka bodaj 30 sztuk kosztowała 500 tysięcy na stare pieniądze - ja zarabiałam 3 miliony i to było sporo ponad średnią krajową - czyli mogłam sobie za wypłatę kupić 6 paczek ;) a przeciętnie zarabiający - 3-4 paczki używało się ich tylko na noc, ale po roku weszły już tańsze podróbki i chociaż byłam na wychowawczym i moja dobra pensja odpadła mogłam sobie pozwolić ma używanie tylko pampersów, w 1993 i 1994 roku to już mało kto na tetrze jechał...

Gość a tak weszlam...
defbgb tez pamietam te czasy :) moja cora najstarsza urodzona w 1990 i wlasnie wtedy pampersy zaczely wchodzic,tzn.przywozili je handlarze.I to byly wlasnie tak na wyjscia raczej,na codzien w tetrach chowane.Najmlodsza corka urodzona w 1999r.Juz chowana w pampersach tetrowki byly tylko do wycierania buzi :)

Gość gość
Mój brat, rocznik 88 mial kilka paczek. Mama dostała od proboszcza, który rozdawał mlodym matkom, a sam miał z jakiś zagranicznych darów. Używane byly tylko na spacery. Siostra mojej kolezanki, rocznik 92 juz praktycznie tylko w pampersach, ale byli bardzo, bardzo majętną rodziną.

Gość gość
w 87 już można było dostać pampersy, mój brat jest z tego rocznika i je nosił

Gość gość
mój brat jest rocznika '83 i już miał pampersy ale tylko na wyjazdy, wyjścia,ten lekarza. najmłodsza siostra '96 już tylko na pampersach była chowana

Gość gość
tu wszystkie rodziny są majętne :-p hehehehe tylko nie wiem czemu piszecie mam 77 złoty zasiłku na dziecko :-D

Gość gość
Mój syn - rocznik 2008 - na tetrze :)

Gość gość
Ja rocznik 1990 na tetrze. Pampersy juz byly mama czasem kupowala ale od swieta bo byly drogie. Moja siostra 1998 juz pampersy nosila normalnie