Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listopadowka19090

Corka zaczyna 4 miesiac, jest na karmieniu mieszanym, czy cos wprowadzic w diete

Polecane posty

Gość listopadowka19090

Witam. Corka dzis zaczyna 4 miesiac, w ciagu dnia je juz wiekszosc mm bo az 3-4 butelki, piers jest tylko dodatkiem. Mysle o wprowadzeniu czegos w jej diete, od czego by zaczac?

Gość ciekawostka32
Też chętnie się czegoś dowiem. Mój syn ma 4,5 m-ca i jest głównie na mm. Powoli wprowadzam marchewkę, jabłuszko, gruszkę. Napiszcie mamusie jak to było u was.

Gość jtyrrf
to poczekaj jeszcze jeden miesiac bo dietę rozszerza się po skończeniu 4 miesiąca.

Gość kafeMoniiiii
owoce na końcu się wprowadza! absolutnie nie dawaj jabłka i gruszki!

Gość kafeMoniiiii
mieszkam w Niemczech, rozmawiałam z położną i lekarzem, są też tabele karmienia w internecie i książkach. Najpierw wprowadzasz ważywa, np. gotowaną marchewkę, potem kaszki itd. Zapoznaj się z tymi informacjami! Układ pokarmowy dziecka jest bardzo wrażliwy i jeśli wprowadza się pokarmy w złej kolejności, to jest ryzyko wystąpienia alergii na różne rzeczy. lepiej pomału sprawdzonym trybem wprowadzać nowe pokarmy

Gość kafeMoniiiii
*warzywa ;) oczywiści

Gość mamapytamama
mój na mm i zaczęłam wprowadzac jak ukończył 4 miesiące, najpierw marchewkę, ziemniaczka, potem zupkę jarzynową i potem owocki jabłko, banan, brzoskwinie. Nic mu nie było ;)

Gość fdsxff
kafe, mozesz podać rzetelne normy karmienia, które dostępne są w necie, chodzi mi o jakieś strony www. dzięki z góry.