Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce kupic ten wózek

Wózek Tako baby heaven. Macie? Polecacie?

Polecane posty

Proszę o opinie. Bardzo mi się podoba i planuję zakup ale niestety nie mogę znaleźć nic na temat tego wózka.

Gość kikaku
ja mam tako warriora i zdecydowanie nie polecam, skrzypi, rdza go łapie, cięzki słaby dostep do koszyka i spacereowka jakas krzywa..

Gość ghyyy
Ja mam ten wózek i u nas sprawdził się jak najbardziej. Teraz mała jeździ już w spacerówce.

Dziękuję za odpowiedzi i proszę o więcej. Czy ten wózek nie jest za ciężki?

Gość Justa121984
My mamy Tako Perso. Wózek super się sprawdza. Jedyny minus wózków Tako to że są ciężkie

Gość olk
15 kg to jak większość wózków ,mojego syna wózek ważył 14kg nie odczuwałam tego a ten Perso to 18 kg to już sporo.

Gość mialam taco
i polecam, nie szkodzi, ze ciezszy i duzy-przynajmniej dziecku dlugo sluzyl i mial pompowane kola, dzieki czemu wszedzie dalo sie wjechac (po schodach, po sniegu, blocie).

Gość becia04
Ja właśnie jestem świeżo po zakupie tego wózka, jeszcze go nie użytkowałam, ale to co zauważyłam już na wstępie ( dodam że zakupiłam wózek w kolorze czerowno-szarmy materiał imitacja lnu) Plusy: - Duża gonodola ( zdecydowanie większa niż w przypadku lareta ) cała wewnętrzna tapicerka demontowalna co przy białym kolorze środka ma duże znaczenie - Fajne rozwiązanie z mozliwością demontarzu części budy zarówno przy gondoli jak i przy spacerówce ( choć rozwiązanie w larecie - całkowity demontarz tapicerki z budy pozostawiąc tylko bawełnianą warstwę chyba bardziej praktyczne na lato ) - Duży koszt na zakupy - w pierwszym momencie wydawało mi się że trudno dostępny ale jest super rozwiązanie z odsuwaną częścią co pozwala na swobonde umieszczenie zakupów w koszu :) Minusy: - zauważyłam na razie tylko 2 - to aluminiowa rama ( częściowo to plus bo wózek jest lżejszy od innych modeli tako ) natmiast jest podatna na zarysowania - już widać kilka rysek ( a dodam że dziś go odebrałam ) nie jest niczym zabezpiczona tzn ani nie polakierowana ani też pomalowana więc obawiam się że po użytkowaniu będzie wyglądało nie za dobrze - kiepskiej jakości wkładka do spacerówki ( w moim przypadku jest to jasna wkładka ) nie wiem jak to wygląda w innych modelach ale ta która jest w tako baby heaven wygląda naprawdę tandetnie i podejżewam że tak też będzie się użytkowała. Co do wagi to tak jak pisali poprzednicy Tako są dość ciężkimi wózkami- ten podobno najlżejszy ale swoje robią pompowane koła. Problem z wyborem tego wózka jest taki że mało gdzie można zobaczyć go na żywo, nawet na stronie producenta go nie ma. Jest to produkt na ryniki wschodniej i zachodniej Europy. Jest bardzo podobny do Tako Monodi ( jednen z nowszych obecnie modeli ) natomiast Monodi waży jakieś 17 kg to o jakieś 5 kg mniej niż Tako Baby Heaven a dla mnie ma to dość duże znaczenie bo mieszkam na 2 pietrze. Jak zacznę go użytkować to dodam kolejnie uwagi Mam nadzieje że komuś się te informacje przydadzą.

ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!! Po pierwszym miesiącu użytkowania reklamowałam stelaż wózka - puściły spawy przy przednich kołach. Będąc z synkiem na spacerze, wózek po prostu się wywrócił (stresująca sytuacja bo tak naprawdę, trzymając rączkę wózka, nie wiedziałam co się stało). Na szczęście z synkiem było wszystko w porządku, ale przecież do takiej sytuacji w ogóle nie powinno dojść. W końcu wózek posiada atest! Po całym incydencie pomyślałam, że mam pecha, przecież Tako ma bardzo dobrą opinię. Dodam, że musiałam wysłać wózek na swój koszt. Plus był taki, że włącznie z wysłaniem czekałam na wózek 7 dni. Zwrócili mi ramę po naprawie....i po 5 miesiącach powtórka z "rozrywki" z małą zmianą - tym razem puściły spawy przy tylnych kołach. Czekam na odpowiedź z Tako...mam nadzieję, że wyślą mi całkowicie nową ramę, ponieważ ta była od początku źle wyprofilowana. Przy reklamacji zwróciłam im uwagę, iż przednie lewe koło nie trzyma się podłoża. Jak otrzymam odpowiedź to napiszę jak cała sprawa została rozwiązana...

Gość Mamy ten wózek
Mamy ten wózek:) Jest wg nas jest super. Długo szukaliśmy wózka, który będzie porządny i nie będzie kosztował ok 3 000 zł. Zależało nam na wózku: z naprawdę dużą gondolą (80x 40 cm), dużymi pompowanymi kołami, z miękką amortyzacją i w miarę lekkiego, a i chciałam, żeby wózek był polskiej produkcji:) omówię wszystkie części: STELAŻ: aluminium, czyli fajna waga (dla porównania analogiczna z max cosi mura 4), ale nie ma róży bez kolców- musicie uważać, ponieważ alu rysuje się szybko... zwrotne koła, które łatwo się blokuje, duża torba i pojemnik na zakupy, do którego przy rozłożonej na płasko spacerówce trudno się dostać. Wózek pozytywnie zaskoczył mnie zwrotnością. GONDOLA: W przeciwieństwie do innych wózków umiejscowiona jest wysoko, co dla mnie jest plusem, szczególnie po porodzie (nic nie boli:) Zbudowana na plastikowej misie, dzięki czemu możecie ją wszędzie postawić i nie bać się o to, czy materiał się zabrudzi ;) gondolka ma regulację wysokości i jest wyposażona w miękki materacyk. Plusem jest obszerna buda i pokrowiec zasłaniający Maluszka przed wiatrem. Materiał z którego wykonany jest wózek myślałam, że będzie lipny, bo w polskich wózkach czasem zdarza się to, ale drogie Panie, materiał wierzchni, jak i rączka ze skóry eko, która jest nie do zdarcia pozytywnie Was zaskoczą:) SPACERÓWKA: Też jest duża ;) Ale sprytnie wciska się strukturę wózka tworząc spójną całość. Maluszek śpi na płasko i jest osłonięty od wiatru i deszczu całkowicie. Praktycznym rozwiązaniem jest zastosowanie eko skóry w podnóżku, ponieważ Mały odkrywca będzie mógł przemierzyć każdą kałuże, a Was nie będzie boleć serce, że nie doczyścicie wózka. Zaznacze, że nasz wózek jest wykorzystywany od jesieni. Wg mnie to wózek idealny na sezon jesienno-zimowy i polskie realia krawężnikowo- drogowe :) Na koniec dodam, że warto uwzględnić przed kupnem jakiegokolwiek wózka oprócz jego ceny i wyposażenia również koszt serwisu... Świetna korelacja ceny do jakości. Nie zamienimy go na nic innego ;) Mam nadzieję, że pomogłam ;)

Gość Martynka7
Bardzo dziękuję za tak obszerną, konkretną opinię :) Teraz bez wahania mogę dokonać zakupu, Do wózka od miesiąca się przymierzam ale termin porodu mam na koniec sierpnia. Podzielę się później swoimi spostrzeżeniami.

Gość gość
Witam, My jeżdzimy od marca, jest naprawde swietny, lekko sie prowadzi, maluszkowi w nim bardzo wygodnie, jeszcze jeździmy w gondoli, ale naprawde warto go kupić, mam kolor szary nie widac brudu, wewnetrzana wkladka jest na zamek biore wzraz z materacem i wrzucam do pralki, polecam

Ja planuję kupić Tako baby heaven line classic. Nie ten ze skrętnymi, bo jest brzydki według mnie. Nie lubię skrętnych kół.

Gość gość
Mialam wozek Taco 6 lat temu i sprawdzil sie doskonale. Nie pamietam, jaki to byl model, zreszta to juz chyba nie wazne, poniewaz przez te lata wyszlo wiele nowych modeli i raczej starszego juz by nikt nie chcial. Ale do rzeczy-wozek, chociaz duzy i nie najlzejszy, posluzyl mi 2 lata prawie. Gondola byla duza, co jest plusem. Duze, pompowane kola sprawdzily sie w kazdej pogodzie i na kazdej nawierzchni (snieg, bloto, nierowne chodniki, schody). Wiec szczerze polecam.

Gość gość
Kupiłam również baby heaven,po 6 miesiącach użytkowania również puściły spawy w stelażu przy tylnych kołach,a w przednich są do połowy puszczone,było to dziś,zadzwoniłam do sklepu,poprosili o zdjęcia wady na maila i adres, serwisant podobno przywiezie nowy a zabierze zniszczony stelaż.Wózek fajny,lekki,dobrze się prowadzi,długo oglądaliśmy wózki i sądzę,że jest to najlepszy model z obecnych na rynku w miarę rozsądnej cenie.Mamy wersję 3w1

Gość KATIS189
Uytkujemy ten wózeczek od lipca.Ogólnie jetem zadowolona. Plusy. Duża gondola, wiec maluszek ma swobode.Synek ma 4,5 miesiaca, woze go w spiworku i spokojnie sie miesci, jeszcze troszkr zapasu jest. Porzadny trwały materiał, łatwo się czyści, koła duże pompowane regulacja amortyzacji.Wózek dzięki skretnym kołom jest bardzo zwrotny.Płynnie i dość lekko sie prowadzi.Wyprofilowany dobrze, podjazd na kraweznik, nie sprawia problemu.Wysoko osadzona gondola , regulacja rączki, daszek w budce,pokrowiec z podwyzszeniem, chroni od wiatru.W budce jest otwierane okienko.Wszystko na zamki odpinane mozna wyprac. Minusy Mnie denerwuje kosz.Owszem jest duży i pojemny i mocny, ale włożyć, np zapakowaną reklamówkę nie darady.Trzeba wrzucać pojedyńczo,Albo odpiąć zamek i wsunąć od spodu.Zamek ten jednak rysuje stelaż.Stelaż jest lekki, ale z kołami juz swoje wazy i rysuje się dość łatwo. Na niestabilnym terenie, np kamienie wertepy, przednie koła trzeba zablokowac, bo sie jakby plątają, zacinają, i wózek można wywrócić, ale pewnie tak mają wszystkie ze skretnymi kołami.Jak sie jedzie po kamieniach, to niestety przez to ,że koła przednie sa mniejsze i nie mają amortyzacji, dziecko tak podrzuca w wózku, że szok. Ja wtedy podnosze przednie koła i jade tylko na 2 tylnych wtedy nie rzuca.Kiedys miałam wózek, starego typu, bez skretnych kół, wszystkie były takiej samej wielkości z amortyzacja, i w tym wózku tak dzieckiem nie rzucało.Dlatego ja uwazam, ze na mega wertepy Tako sie nie nadaje. W ogole wydaje mi sie,że wózki z przednimi mniejszymi i skretnymi kołami są niestabilne, sa fajnie zwrotne, ale trzeba uważac bardziej jak i gdzie sie wjeżdza, niż w wózku ze wszystkimi kołami tej samej wielkości.No ale wiadomo coś za coś. Ogólnie wózek jest ładny i dobrze sie prezentuje.

Gość gość
Mam nadzieje że pomogłem - beznadziejny jest ten wozek ma małe skrętne koła, przy których po wjechaniu do dziury pęłky mi spodnie.

Gość joker123
Nie polecam wózka. W przeciągu roku dwie raklamacje. Wózek ma przynajmniej dwie wady konstrukcyjne. Raz złożył mi się w pół, bo pękła plastykowy element łączący ramę a drugi raz puściły spawy na ramie wózka !!! Szkoda wydanych pieniędzy !!

Gość gość
Mam pytanie jak sprawdza sie baby heaven z eko skóry latem? Chodzi mi , czy maleństwu nie jest jakoś za ciepło w gondoli, czy w spacerówce nie odparzają nóżki na podnóżku?Bede wdzieczna za odpowiedzi.

Gość aletris
Witam, nóżki sie napewno nie odparzaja zresztą wozki lepszej jakosci maja eko skore a te "zwykle"maja podnóżki i pałąk obciągniete folią co jest napewno gorszym rozwiazaniem bo no.na mrozie i sloncu folia z czasem peka.Nie ma raczej wozkow ktore maja podnozki z materialu bo sie brudza zwyczajnie.Ja mam wozek Bebetto Silvia i on ma podnozek z eko skory.

Gość gość
Dziękuje za odpowiedz.

Gość gość
Tako to wozki dla biedy i patologii w moim mieście nikt dobrze sytuowany i na poziomie takimi nie jeździ.widac jakie z was biedaki...

Gość gość
gość 2015.01.28 buahaha:D widać jak poziom reprezentujesz... zero kultury.

Gość gość
Witam, Chciałaym się dowiedzieć, czy macie doświadczenie z wózkami z eko skóry? Jak sie spradzają, jak słóżą, dziecko urodzę na same wakacje i się zastanawiam, czy nie popęka, czy kolor od słońca się nie zniszczy, dodam, że chcę kupić z białą budą. Czy ktoś mógłby coś doradzić?

Gość gość
Do gościa- po co wogóle piszesz- 2000 zł to twoim zdaniem dla biedaków!?chyba nie zdajesz sobie sprawy ile wynosi najnizsza krajowa- tępaku

Gość gość
Witam Zakupiliśmy wózek TAKO BABY HEVEN LINE jakieś 1,5 roku temu i mogę napisać o tym wózku wiele, ale najtrafniejszym będzie jedno słowo - TRAGEDIA!!!!! I Zaraz po przysłaniu wózka i rozpakowaniu była pierwsza reklamacja dotycząca jakości wykonania poszczególnych elementów - niedoszyte, niezakończone szwy, odstające nitki..... - poprawili i odesłali. II Druga reklamacja niby błahostka jak to było stwierdzone przez sklep gdzie kupiliśmy BABY-CENTRUM.PL - PODCZAS SPACERU BABCI Z 2 MIESIĘCZNYM DZIECKIEM ODKRĘCIŁO SIĘ PRZEDNIE KÓŁKO - odkręciła się nakrętka samo-kontrująca, niby błahostka ale co by było gdyby DZIECKO WYPADŁO Z GONDOLI????? Dobrze, że babcia jeszcze młoda i w pełni sprawna to zdołała utrzymać wózek, no ale trzeba było zwolnić się z pracy i jechać 30 km zabrać babcie, dziecko i wózek do samochodu i zawieź do domu No i zaczęło się skrzypienie wózka i to takie, że czasem dziecko się obudziło a idąc na spacer czy gdzieś między ludzi to było wstyd - nowy wózek a skrzypi jak stara ruska k..... i na to serwis już nie był wstanie nic poradzić III Trzecia reklamacja dotyczyła wypadającego zabezpieczenia od barierki w spacerówce - naprawione zauważyłem korozje na elementach tylnego zawieszenia - i znowu zbędny komentarz obsługi sklepu BABY-CENTRUM.PL że to jest wada mało istotna, ale skontaktowałem się bezpośrednio z serwisem i przesłali mi całe nowe tylne zawieszenie. I do komplety była trzecia sprawa, ciąg dalszy ze skrzypieniem - dokładnie opisałem jakie to elementy skrzypią, nagrałem filmik i wysłałem, odesłali mi popsikamy wózek jakimś sprayem smarującym - np WD-40 - naprawa na miesiąc, no ale ze względu na korozje przysłali całe nowe tylne zawieszenie. Sprawdziłem nowe zawieszenie w ten sam sposób jak to stare skrzypiące i nie zgadniecie, TEŻ SKRZYPI. Niestety jak widzę jest to wada konstrukcyjna, złe materiały, źle wykonane, także wymiana tego nic nie da..... Kolejnym minusem są szelki dla dziecka, jeśli dziecko siedzi i chce iść spać to po rozłożeniu opieradła trzeba poluzować szelki, a jeśli dziecko chce ze spania usiąść to znowuż to trzeba podciągnąć bo będą za luźne Jest jeszcze kolka wad jak zbyt mało miejsca do załadunku torby pod wózkiem, na zablokowanych przednich kółkach wózek nie chce jechać prosto tylko skręca i trzeba dość często korygować tor jazdy, wentyle w dętkach są proste - taka sama cena przynajmniej w sklepie są dętki z zakrzywionymi wentylami a znacznie ułatwia to pompowanie i nie urwie się wentyla. Za cenę ponad 2000zł liczyłem na jakąś tę jakość ale nawet nie jest JAKO-TAKO w TAKO Siostra dostała używany wózek, na którym było wychowywanych 2 dzieci i jej jest trzecie i ten wózek jest w lepszym stanie niż nasz po półtora roku użytkowania Ogólnie nie polecam ani TAKO ani sklepu BABY-CENTRUM.PL a te pozytywne opinie to chyba napisane przez producenta i jego familie...........

Gość gość
Miałam Tako Baby heaven exclusive z tym kuferkiem i absolutnie nie polecam! Plastiki z przodu na łączeniach zaczęło rozpychać, zaczęły się robić białe, nie wytrzymał ciężaru, lada moment by się złamał, a ledwo co przesiedliśmy się z gondoli do spacerówki. Po naprawie gwarancyjnej powtórka z rozrywki zaś w tym samym miejscu zaczął pękać. Nie polecam

Gość gość
Nie wolisz wielofunkcyjnego wózka Baby Merc? Są dużo tańsze od znanych marek, a nie dość że prezentują się znakomicie to jeszcze są solidne i bezpieczne.

Gość gość
Ja wlasnie sprzedałam wózek, i płakałam za nim, jest świetny. Duze pompowane koła, duża torba, karmiłam mlekiem modyfikowanym więc zależało mi na pojemnej torbie i sie sprawdziła, duża gondola, wózkiem wszędzie dało sie wjechać, jedyny minus ciężkie dojscie do pompowania kół, na cale szczęście przez rok użytkowania zdarzylo sie dwa razy ze napompowac. Spacerowka rewelacja, duza buda, wiec w sloneczne dni synek nie miał problemu , z rażącym słońcem. Wozkiem spokojnie szłam na zakupy i wszystko wchodzilo do dolnej torby wózka , latwy w utrzymaniu czystosci co jakiś czas wilgotną szmatką przecieralam a mialam kolor bialo- brązowy. Nic mi nie rdzewialo skrzypilo i nic z tych rzeczy. Pare razy dziennie wjezdzalam wozkiem z pierwszego pietra. Przejechal przez zimę rewelacyjnie, wiosna to juz byla poezja żeby wybrac sie na spacer. Mialam trzy wózki, jeden dostalam w prezencie z plastikowymi kołami , drugi quinny buzz 4 kupiliśmy, a jednak zawsze wybietalam baby heaven exclusive na spacer. Niestety musiałam sprzedac, bo niestety dużo miejsca zajmował w domu, a synek juz chce chodzic sam :) POLECAM W 100%