Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coskkawerka

chciałybyście mieć bliźniaczki??

Polecane posty

Gość coskkawerka

j.w. Moja znajoma ma parkę i pomimo że widze ile to jest pracy to tak bardzo mi się to podoba :) A wy? macie/chciałybyście mieć bliźniaki?

Chyba bym nie podołała więc raczej nie;-) Ale zawsze się może przydarzyć. Znajomi musieli dorabiać w domu dodatkowy pokój bo zamiast drugiego dziecka mają drugie i trzecie:D

Gość Izabelka......... ...
brat ma blizniaczki i powiem Ci ze jest przy nich co robic. Czesto sie nimi opiekowalam gdy brat i bratowa pracowali do pozna. Najgorzej bylo gdy mialy jakies 2 lata. nudzily sie wsyztskim juz po chwili. Ale ogolnie do parce jest latwiej. Zawsze maja sie zkim bawic, z kim dyskutowac, wymyslaja sobie super zabawy. Teraz maja 3 lata i naprawde potrafia sie same ze soba dlugo bawic. dyskutuja, bawia sie w mame i dziecko itp. Choc i bywaja o siebie zazdrosne jak to rodzenstwo.

Ja bym nie chciała ze względu na gorszą ciążę i pierwszy rok życia dzieci, ale gdybym to przetrwała, to potem jak najbardziej by było fajnie. Rodzic nie musi ślęczeć cały dzień przy dziecku i wymyślać mu zabaw, tylko dzieci zajmą się sobą same, mają zawsze towarzysza do zabaw. Widzę po moim dziecku (na razie jedynaku), gdy odwiedza kuzyna-rówieśnika. Nawet bez zabawek potrafią się razem bawić i nie potrzebują dorosłych do zabawiania.

Gość fgsfgsdfg
Dwoje naraz? To koszmar!

Gość Printtecesa
moje marzenie

Gość takaona*
Jak nie miałam dziecka to chcialam mieć bliźniaki. Teraz mam jedno dziecko i nie chcę drugiego a co dopiero bliźniaki.

Moja koleżanka i jedna z sióstr ciotecznych mają bliźniaki , jedna dwóch chłopców a druga parę,bardzo bym chciała parę mieć :) ale dwóch chłopców też jak najbardziej. Ale nie myślę o tym ważne żeby zdrowe dziecko było a ile nie istotne tak bardzo.

Gość vhghvh
A ja mam blizniaki i mowie wam ze nie ma tego zlego........................... Pierwszy rok to kosmos ale potem juz z gorki

ja niespecjalnie, zwlaszcza ze juz 2 mam :P ale maz na sama mysl ze kolejna ciaza moglaby byc blizniacza ma wielki usmiech na twarzy :D marzy o tych blizniakach jak glupi doslownie :P powod znam - on chce miec 4 dzieci, ja obstaje przy 3, gdyby pojawily sie blizniaki spelnilby swoje marzenie i nie musial mnie namawiac na kolejna ciaze :P

Gość Chcialas i masz?
Jak to zaplanowalas??? ;) daj przepis ;)

Gość szczerze??
ja mam blizniaki 2chlopcow;)

Jako pierwsze tak, ale teraz gdybym miała bliźnięta to już byłaby rodzina wielodzietna i ludzie patrzyliby na mnie jak na patologię :p już i tak patrzą bo większość pewnie myśli że mam max z 17 lat :D